COMANGO

nate gapo dio tu mu dok carut tuh ? COMANGO ?
ape GO? 
ni kawe nak habaq mai, hangpa penah dengaq tak COALITION OF MALAYSIAN NGO (COMANGO)
kalau tak paham lagi COMANGO tu ialah pakatan pertubuhan-pertubuhan pro kebebasan mutlak dan hak asasi manusia
*uuiiih nate gapo dio lagi ni kawe tak peheee
kat Malaysia ni ada 2 isu besar dok pumpang-pumpang habis
1) harga barang naik
2) isu COMANGO
*TAHNIAH kepada yg alert akan masalah negara CLAPCLAP
kepada yg tak tau, ada 54 pertubuhan bukan badan kerajaan bernanung dibawah persatuan ini, mereka telah menghantar seramai 70 orang wakil untuk meluluskan tuntutan mereka, Alhamdulilah setakat ni wakil Malaysia belum lagi tandatangan tuntutan mereka, yang mana tuntutan mereka boleh membangkitkan kemarahan UMAT ISLAM dan lagi bala membangkitkan kemarahan YANG MAHA ESA, yang mana manusia kini sudah tiada rasa hormat kepada AGAMA YANG SUCI YAKNI ISLAM
apa sudah jadi DUNYA?
antara tuntutan COMANGO ialah : - jengjengjeng
1) menuntut Malaysia tandatangan dan memeterai ICCPR *search google aku takreti nak jelas ape CPU tah nate tu jadahnye la ICCPR
2) menuntut agar Malaysia kita yakni negara Islam menghalalkan LGBT
3) menghapuskan undang-undang jenayah liwat. kiranya mereka menuntut jenayah LIWAT dihalalkan di negara ini

4) Mempersoalkan Enakmen-enakmen Kesalahan Jenayah Syariah dan mereka mendesak pemansuhan atau pindaan terhadap kesalahan-kesalahan jenayah Syariah dan enakmen-enakmen yang didakwa sebagai “mengganggu hak peribadi.” contoh yg ustaz mazlan kasi, isteri boleh ceraikan suami, naaah kau ramai duda kat Malaysia, "HEY LADIES! jgn mau dibilang lemah" <--- agaknya terpengaruh dengan lagu Rossa kot HAHA
5) bebas beragama, dan kalimah Allah boleh digunakan oleh non-muslim
6) pengaruh SYIAH diperluaskan dikalangan orang-orang Islam
NAUZUBILLAH... mengucap banyak-banyak, effect generasi akan datang, cuba bayangkan anak cucu kita yakni yg beragama Islam kahwin 'gitu-gitu' dengan org Kristian, KALAU benda ni diluluskan, apa jadi ? nganga jelaaa

jadi kepada yang dah tandatangan surat bantahan COMANGO Alhamdulilah semoga ia menjadi saksi dan bukti di akhirat kelak bahawa kita menegak agama Allah dan menentang habis-habisan pertubuhan ini yang mana boleh menghancurkan ummah, kepada yg belum naaaaaah click link ni

http://www.gopetition.com/petitions/1000000-rakyat-malaysia-sokong-comango-pengkhianat-negara.html

haaa sign yeeeee, *CENGGIH kan dunya sekarang ? tak payah pakai pen nak sign guna tikus je kehkehkeh

wallhualam, semoga Allah berkati kehidupan seharian kita :)


No comments:

shima suka berpolitik, tak suka berpoligami

sebelum bukaknya sem 5, aku ditawarkan dengan macam-macam jawatan dan aktiviti untuk diuruskan pada mulanya aku agak ghairah dgn ta...