Posts

Showing posts from August, 2013

eidulfitriiiiiiiiiiiii

Image
hai, semuoooooo, selamat hari raya to all readers, credit to my pgheeen : sorry takbalas text, ni haaa nak ucap jugak
selamat hari rayaaaa semuaaa#mcm takde variasi jeee ayat semoga ibadah kita semua diterima oleh Allah yg maha Esa, dan semoga juga kita dapat kekalkan momentum ibadah kita pada bulan-bulan yang lain, haaa jgn bulan puasa je rajin bukak al-Quranulkarim,
to those junior, haih raya sakan la korang , pergi open house sana open house sini, SPM candidate aku dah tau dah, mesti hangpa cuak, ketaq-ketaq lutot nak ghaya ni, takut buku habeh pi melayang tah  kemana #keeedaaah maaaaai
peringatan kepada mangsa SPM, trial dah dekat weh, especially to mrsm students, SPIP memanggil-manggil, TRIAL SPM MARA make me sooooooooooooooo .............. #takterkata ketakutan nyeeeeee aku harap trial MARA tahun ni soalan die senang, amin #harapan tinggi menggunung ^ ^
okay, section UCAP MENGUCAP end, and now let me story mory about my hari raya for this year
jeng jeng jeng! this is me, berbaju…

trial raya

Image
aku rasa tahun ni aku tak raya, bukan rasa tapi sememangnya, trial just around the corner, semua cikgu bagi kata-kata semngat
"tak ada istilah TRIAL MARA SENANG" 
yeaaah, memang semangat sungguh aku nak exam trial ni, haih, so semua mrsm students tengah dok rebut nak dapat  kan SPIP, persoalannya di sini apakah SPIP ?
SPIP dulu dikenali sebagai SKIM PELAJAR CEMERLANG yg juga lebih dikenali sebagai SPC tika dahulu kala *walaawehh, SPIP ni khas buat anak jati MARA, cewaaah a.k.a mrsm students, SPIP ni mcm biasiswa yg menggunakan result trial only, so kalau dapat SPIP ni kau takpayah risau pape dah pasal duit, belajar kat mana, course ape,korang boleh pilih U mana korg suke n courese ape yg korg nak, kira korang fast track la, habis je SPM korang dh boleh start sambung belajar U, so grad pun cepat, dapat kerja awal, kahwin pun awal? *tiada kaitan 
then, baru-baru ni highlanderz baru habis exam pre-trial, kurang memberangsangkan, tapi kalau nak ikutkan, alhamdulilah, aku bersyu…