Posts

Showing posts from February, 2014

wanita merompak

Image
hye readers, lamaanyaaaaa ceq tak publish apa-apa post, actually banyak benda nak share, tpi smpai taktau nak share yg mana so penyudahnyaaa menyepi *antara ciri budak terlebih genius -kata Dr.Redza Benjamin
so back to the topic, awal-awal pagi tadi my kakak sedara habaq mai pasal mak sedara ceq, bukak boutique *area shah alam kena rompak daaah
*dlm otak aku terbayang perompak tu pakai topeng acu senapang bawak berguni-guni wang ringgit hasil rompakn
so begini cerita nyaa
sedang makcik sedara aku yang sarat mengandung ini melayan pelanggan, pelanggan a.k.a  suspek yg disyaki merompak ni membawa seorang anak kecil mcm cucu, lepas konon-konon nak beli baju, makcik tu bagi card credit *kelas kau nyah
my aunty : sorry makcik, kedai saya pakai cash je makcik : oh takpa kalau macam tu makcik p bank sat *awat bunyi mcm loghat kedah ja?
then tunggu punya tunggu tengok makcik tu tak datang-datang
my aunty : ishh, penipu betul makcik ni
geledah punya geledah handbag tgk duit habis lesap, bgi o…

JPJ oh JPJ

Image
Test JPJ punya pasal tak lama lagi, aku pulun buat latihan addmath sampai dapat jawapan terakhir ?????? *apakah ?
aku pulun berlatih bawak kereta dengan abah aq smpai mahir, so ptg tadi berlatih kat area Marina Island and madam pun ada sekali ikut, lagii la nervous kan, my abah duduk sebelah masa nak pergi tuuu, caaantik punyaaa jalan, masa nak balik tiba-tiba agak ramai org, byk kereta, boleh cool lagi, bila nak keluar simpang tiga tu kann tengok line cleaaaar, 
sekali
zuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuummmmmmmmmmm!!!!! *menandakan mat rempit test skill
sumpah aku cakap time ni paling cemaaas, tambah madam duduk kat belakang (my mom) dah mengucap banyak-banyak sambil menjerit 
bila aku dah mula nervous, aku terambil jalan org, andddddddddddddd yaaaaa!!! bertubi-tubi kereta hon kat aku, can you imagine that ? abah cepat-cepat kawal stereng aku memandangkan aku dh hilang kawalan tambah dgn gelabahnyeee 
aku "abaaaaah, nak buat apaaa ni, tolong akak" *suara dah ketaq-ketaq abah " k…

bengkak je pun

Image
maghrib dah masuk mcm biase aku kene tutup tingkap memandangkan tingkap aku ni agak ketat untuk di tarik daaaaaaaaan... "*krriiiikk paaaaangggg! ADOOOOOOOOOOOOOYYYYY"*ibu jari tersepit # cenilaa first impression aku sambil guling-guling atas lantai then, mengadu kat mak "maaaaaakk tengok jari ni DAAAH BIRRRUUUUU mak oiiiii!!! " *aku dah start menggelabah, pikir bukan-bukan entah-entah saluran darah  aku pecah dan kene potong agaknyaaaa "maak, akak  taknak kudung" !!!!!* mak "tu laaa kalut sangat, cer buat kerja tu perlahan-lahan, mak nak tolong ape, tengok jelaa, mak taktau nak buat ape" *keadaan aku makin parah menangis mcm kene pancung mak "pergi ambil minyak gamat, balut jari tu" aku " *sob sob sob okaay, maaak, fuh jari akak nifuuuh isk isk isk" *mata bolat  berkaca-kaca conclusion : aku tak tau nak clasify tahap manja+gedik aku ni tahap mana HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA*sedikit renungan, ustaz dot dot pernah berpesan…