Posts

Showing posts from June, 2017

kau buat ku tersenyum

Image
aku tak tau kenapa moment ni sentiasa segar dlm ingatan aku mungkin sebab bagi aku pengajaran yg padu buat diri
"sebarkan salam dan senyuman"
Assalamualaikum is salam sejahtera ke atas kamu cantikkan maksudnya ?
sunnah beri salam kepada org lain :)  dan tanpa kita sedar  dengan hanya senyuman tanpa bayaran itu boleh menggembirakan orang lain
so here my story
***
pagi yg cerah kelas TITAS tamat jam 10 am di fakulti sastera
terkejar-kejar aku nak ke fakulti kejuruteraan untuk kelas safety pulak yg start jam 10 am dah la kt blok U atas bukit, kat Audi tingkat 4 adoiiiiiii penatnyaa nak hiking dah la takde lif*tudiaaaaa mengeluh
Dr.Che pulak selalu dtg awal, tak suka student lambat takde gap ni yg payah ingat aku ada supersonic ke apa *mengeluh lagi
(supersonic : kuasa pecutan dari satu tempat ke satu tempat dengan hanya beberapa micromilliseconds) ahhhhhh watevah
malas nak bertekak dengan diri sendiri, malas nak terburu-buru aku sumbat earphone ke telinga layan lagu favourite  l…

Hari Lahir ke-21

Image
Alhamdulilah semalam umur aku cukup mencecah angka 21. hmm muda lagi kan ? ennn ennnn
bila dah besar ni aku memang tak expect orang nak sambut birthday meriah-meriah bagai. hatta kau tak wish pun aku ok je babe. tak terasa pun. coz for me it just a date. yg buat kan rasa special tu bila mana orang sekeling, orang yg mengenali kau sahabat-sahabat kau  mengucapkan
"Happy birthday Shima, semoga Allah merahmati kau, sihat tubuh badan dan menjadi anak solehah" serta berbagai nasihat diberikan itu lebih bermakna buat aku. kerna aku yakin doa itu pasti Tuhan akan kabulkan.
maka terima kasih kepada sahabat-sahabat dan rakan-rakan yg pm aku atau pun yang mendoakan aku dengan doa yg baik-baik. jujur aku terharu. dan aku tersenyum lebar bersyukur aku dikelilingi dengan sahabat-sahabat yg baik tak lupa jugak yg buat  surprise.
comel tau, homemade. heeee tq gegirl miftahul amani. love uolss forever till jannah
dan dapat sebekas kek coklat. kata Kak Azima, nama pemberi kek dirahsiakan ter…