Posts

Showing posts from March, 2014

cameron higland

Image
so apa projek aku lepas dapat result? jawapannya adalah JENGJENGJENG aku apply sebanyak mungkin scholarship memandangkan aku ni bukanlah anak CEO, golongan kerabat ataupun menantu DATO' *apakah ? so I must grab the opportunity as much as I can eceeehhh, dan aku apply kamasukan mana-mana U yg menawarkan foundation  eheheee nmpak tak betapa malas nak belajar lama, jadi aku ambil jalan shortcut asasi atau foundation ngehngehngeh setakat ni unikl, unisel dan university TATI dah jadi mangsa aku, unisel aku apply terus dapat surat tawaran ambooii kelas kau nyah, melambung-lambung yuran die, tak mampu la aku, walaupun U die agak bagus *katenyerrrr #sorry panjang aku melalut so minggu lepas my mom merancang nak jumpa atuk tapah (belah abah) n opah sungkai (belah mak) Alhamdulilah result yg aku dapat ni bukan seratus peratus atas usaha aku tapi berkat  doa orang yg tercinta sekeliling aku mula-mula pergi jumpa opah n atuk kat tapah (belah abah) *aku drive okay aku yg drive nasib ada anak …

my SPM result

Image
hye readers, Alhamdulilah semua teka teki sudah terjawab Alhamdulilah  Alhamdulilah Alhamdulilah so first step jejak kaki kat maktab rendah sains mara pengkalan hulu agak nervous, dan tersangat excited sebab I can meet my bestfriends especially and I can meet my lovely teachers after a long time  arghhhhhh I dont know how to express my feeling that moment bila jumpa minah ni oh atiqah maznan, kaulah orng pertama aku cari, sweet tak aku ? *winkwink sebab rindu gila, tambahtambah dengan orang yg sekepala dgn kita, bila jumpa sembang rancak pumpang habis, sampai sakit gigi dia banyak sgt cakap dan bercerita, yela pakai braces kan, class kau nyah, shes look quite different yela pakai braces kan class kau nyah *pengulangan ayat lebiuu baby , she got straight A, masya Allah, subhanallah, Alhamdulilah, seronok rasa mcm nak melompat bila dapat tahu my sahabat dapat result gempak :))) and seterusnya, am so eager to meet my fav teacher, cikgu Aminah, jumpa die dalam dewan tengah ada program de…

hug and kisses

Image
sebut jaaa, ishhh HARAM *yang bercouple la kan but for me so calm and compassion  because hug and kisses from me is for my mom and dad, my sister and my friends, also my grandma and my relatives (muslimah) also KIDDDDDDDDDDDDDDDSSSS *yaaa am kids lover sooo sooo muchhh muchh so every single minute,second, I want to kiss my mum, hug her nak dijadikan cerita while am watching Tv, I feel something wrong I mean something I forget to do or to finish or to aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa I dont know how to explain it but something in my heart anndddd when I think think think JENGJENGJENG subhanallah "yooowww, am forget to kiss and hug my mom" *actually baru beberapa jam lalu dah cium peluk mak so I ran towards my mother's room aku : mommmmmmmmy!!!!!!!! *panggilan bila aku rasa mcm nak manja-manja ngn mak hehehhe mak : apa dia ? *sitting on bed while pack some stuff in her handbag aku : *hug hug hug, kiss here and there..... okay daaaah :) mak : hamboii, haaa sayang la puas-puas,nanti d…

test your iman level

Image
sometimes I'm pondered how can someone could bear the biggest or heavy tribulation, and I, Allah just give me a little bit 'conjecture' to test my iman level and I was crying like everything gone from my life, Oh Allah, subhanallah  how weak my iman, sometimes I thought, after all ibadah I have done, sedekah, attend garden of heaven, solat itu ini, I can build a strong wall to face any obstacles and yeah, this make me realize about the truth Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan saja mengatakan; "Kami telah beriman," sedangkan mereka tidak diuji? Dan sesungguhnya kami telah menguji org2 yg sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui org2 yg benar dan sesungguhnya Dia mengetahui org2 yg dusta."
(Al-Ankabut: 2-3)

Ya Allah, you're always beside me, yes I know, and I can feel it, but sometimes I feel very down to get this all conjecture, sometimes I feel I can't bear it butAllah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan ke…

oh BMW ku

Image
lepas habis kuliah agama, aku p la kat tmpat solat wnita bahagian luar, tunggu ayah aku, so tempat tu agak sunyi dan yela takde orang dah ptg sgt... so tiba-tiba pantulan cahaya bersinar-sinar sehingga mata ku menjadi sepet akibat pantulan cahaya yg berlebihan memasuki kornea mata ku apakah itu ? jengjengjeng kereta BMW sebiji mcm kat atas tu tapi warna blue black, kelihatan seperti seorang lelaki so aku dah start membayangkan die seorang pemuda yg berjawatan CEO  keluar kereta dgn penuh gaya simple saja orangyeee  berserban dan berjubah apabila mukanya kelihatan ALAMAK pakcik rupanyaaaaa, umur mcm sebaya opah aku  ehehehehe takpelaaaaah apa-apa pun style gilaaa pakcik! *tabik lepastukan yang plg hot, die keluar kan bulu ayam, alaa yg selalu dok guna sapu habuk or kalau zaman kecik-kecik dulu cikgu disiplin guna sebat pungkok pelajar yg bermasalah haaa something like mcm ni *rajin pulak aku bergoogle image die lap bersih-bersih kereta die, tayar-tayar sekali, lepastu die ambil kain l…

penat prof wannabe

Image
during English class (we've to speak english if not you gonna die) :- siaw pei : hello, shima this seat is special for you me : ahaaaaa, really ? thanksssss *big smile siaw pei : most welcome maaaaa me : you now what guys (siaw pei, sofia n atiqah) today imma so happy b'coz I've pass my jpj test for motor, soon I'll have license P for both, car n motorcycles ngeeeeeeeeeeeeee siaw pei,sofia n atiqah : waaaa, congratsssssssss :DDDDDD yeeee itulah yg aku nak cakap, eheeeeeeeeeee aku rasa inilah namanya kepuasan, eceh can you imagine that ? korang tunggu dari pukul 7 pgi turn nama korang kena panggil adalah pkul 5 ptg lepastu pulak tau tau, kau gagal bahagian 2 ujian motor kat titi, perghhhhh tapi Alhamdulilah ujian bahagian 3 lulus dengan jayanya actually aku repeat hari ni so dapat la turn pkul 12 tgh hri mcm tu,  me : *sign nama.....cikgu saya lulus!!!!!! pegawai jpj : amboii seronoknya diaaaaaa me  : kehkehkeh *gelak mcm mak nenek yg paling pelik, aku balik tempat pon…

sempurnakan wudhu' mu

Image
hye readers, sabtu ritu aku ada p kelas kuliah, pengajian tentang wudhu' dan At-Toharah iaitu bab bersuci especially kaum hawa memaang tak boleh lari bab ni, al-maklum nak jadi ketua bidadari di syurga kan? eceh *chaiyok muslimah! nak kusyuk solat wudhu' kena sempurna, sempurna mcm mne? elak dari perkara makruh :) wudhu' tak sah, tak sah la solatkan, so wudhu' penting bro! DOA KETIKA MENGAMBIL WUDHU'BASUH TANGAN HINGGA KE PERGELANGAN TANGANya Allah jadikan tangan ku ini sentiasa melakukan kebaikanjanganlah engkau jadikan tanganku ini suka buat kejahatn  BERKUMUR-KUMUR jadikan lidahku ini suka berzikir dan membaca Al-Quran ingat kepada-Mujadikan lidahku dapat mengucap 'laillahaillallah', mati dalam husnul khatimah MEMASUKKAN AIR KE HIDUNG hidulah hidungku ini dengan bauan syurgajauhkan lah hidung ku ini daripada bauan neraka MEMBASUH MUKA putih bersihakanlah muka ku ini dengan cahaya nur Mu di hari akhirat nantijangan Engkau hitamkan mukaku di hari akhirat nan…

salah lelaki ke perempuan ?

Image
okay today prof ada ceghita howwwwt melewtttopp hangat hangit *gitu tapi mcm biasa bukan sembang pumpang kosong, prof akan selitkan sedikit tazkirah pendek yakni nasihat menasihati di akhir rancangan *tengah berangan buat siaran TANYALAH PROFESSORehiiksss (*ini bukan rekaan cerita tetapi diambil dari pengalaman seorang gadis) *suasana dalam kelas X, pelajar-pelajar kelihatan agak gembira al-maklum tambah-tambah cikgu lambat masuk, ada yang bergosip, ala-ala top ten student tu menyembang la kan, yg budak nerd nak mamphus tu buat latihan atau baca buku sebelum cikgu masuk eceh ajet-ajet jewwww, yg lelaki buat 'study group' puuiiihhhh KONON kihkihkih so nak dijadikan cerita, dalam meriah-meriah dok HU-HA HU-HA dlm kelas ''seekor kumbang' sorang ni ambil kesempatan meraba seorang gegirl *meraba tang pungkok *dalam kelas pun jadi gegirl ni pun menangis, yelaaaaa nak marah tak guna, so menangis sebab fobia benda dah jadi, yg lelaki balik p kat geng dia gelak-gelak, *kej…