Posts

Showing posts from January, 2016

apa yang aku hebat ?

Image
acapkali halimkali faiqkali aidilkali akmalkali imankali nazatulkali *geng decay aku terfikir
apa je yg aku hebat ariff dan hero ?  ada org bab kepimpinan die tiptop aku? hmm ada orang hebat debat  aku? ermmm ada org juara sukan aku? erm ada org DEKAN setiap sem  aku? emm
aaaahh semua tu sementara!
ok ok kalau akhirat pulak?
apa je yg aku nak bawak untuk akhirat? amalan apa yg aku tiptop?
puasa? tu pun ikut suka, kalau exam week rajin, hari biasa tu pun 3kali sebulan tu pun kadang-kadang
tahajud? seminggu tu ok, lepastu kadang-kadang terlepas, bila futur, dah xbangun
solat jemaah? alamak, aku dok tingkat 4, surau jauh la, 2kali sehari solat jemaah tu mampu la, setiap waktu belum tentu
zikir? kalau telinga sumbat dengan MP3 pasang pulak radio, KE-LAUT la jawabnya, lalai!
sedekah? kalau peminta sedekah dtg, haaa mula la "nnti die tipu aku mcm mne?", "uishh aku pun tgh pokai*padahal blh je hidup,ada je duit kat bank"

sahabat nabi ada yg hebat blh kekal wuduk dgn lama…