Posts

Showing posts from June, 2014

rehlah

Image
sabtu pagi, ada program rehlah, yes definitely we enjoy, bukan ape stress tgk kertas tutorial bertimbun atas meja, dgn lab report, revision previous chapter,  sticky note bersepah konon-konon reminder "to do list" and what so ever la kenn
so i grab this chance to let it go all the 'sucks' thing in my mind  mcm serabut kot!!!!!!!!!!!!!!!
so here some photos i wanna share with you olss
ni mlm sabtu punye cerita, this what we called MABIT (malam bina iman dan taqwa) semoga, iman dan taqwa kita terbina dgn kukuh dan mantop yee ukhti akhi sekalian :)   the muslimah-muslimah sejati, eceeeeeeeeeeeh
 tampak ceria dan bahagia sekali yeeee prof? wakahkahkah *ikhlas

 yg kat tengah tu kak nisa, thanks a lot kak <3



sesi taaruf(perkenalan) our tagline "tak kenal maka taaruf"
this what we called, belon batik maybe?
game die mcm ni, kena baling belon berisi air guna kain batik haaaaaaaaa

 my team KALAH "kekalahan itu pemangkin kejayaan"
this game namanya, bel…

expert UM

Image
today, i mean tonight i would like to share about our expert in UM well i admit that UM have many experts here,  "too young too dumn to realize" *tetibe the doctors here mostly very young for example, my physics lecturer, at 25 years old he can manage to get PHD double woow, and yaaa he just got married, and everyone here (asasian) especially the girls, stalking him, and that moment when we know he got married we were like "aaaaaaaaaaaaaaargghhhhh" kahkahkahkah okay sambung it doesnt matter la kennn, there have many out there yg dapat PHD even more youger, mana tau? prof.shima kita ni can get PHD or doctor title, or maybe IR title at age 23 ???? hammbooooi benghangan kau nyahh so kak biha, one of motivator from NEO SYNERGY said, it more like 'nasihat seorang senior kepada junior' "korang kenal prof Sahar?" kami jawab "gilaaaa tak kenal????? lecturer algebra kiteorang" then kak biha replied "korang nak tau tak, prof sahar pernah cer…

oh nokia

Image
hellooooooooooooo cerita hot hari ni aku tersangat sentap wakakakakkaaaaaa weh serious, im just wondered about something, is it true that  those who doesn't have an android (like me as well) are like "wassep tu gapo dio?" macam terpencil terpinggir gitu okaaay i admit that, im the one who still loyal with one brandCOKIA  NOKIA lalallalalaaaaaa i mean i choose nokia brand since i was standard four and yet till now,  but!!! my handphone not as kolot as 3 sekupang, upgrade sikit la, touch screen tapii okay fine application mcm apple, htc, samsung nak download bagai tu takde, the function just similar like the old one (henset 3sekupang) just ada camera itupun 2 megapixel, tangkap gambar muka berpasir, kehkehkeh actually the true story mcm ni during period identity class *anehbunyinya(kelas jati diri) our lecture cakap mcm ni "zaman sekarang semuanya pakai samsung, apple, ADA LAGI KE YG PAKAI NOKIA?" AND I WAS LIKE "muu sedor dokk kawe sentap ni" andddddd…

beginner asasian

Image
jadah punye tajuk ? nak beli sayur pun maksiat juga ke ? brader , cuba besar kan skop pasar i mean pasar=mall=megamall okaaay macam ni as long as sesuatu yg boleh buat kita lalai dri mengingati Allah itu adalah maksiat haaaaaaaaaa tu yg ena byk istighfar tu cik adik manis sepanjang kita di pasar  kita lalai, langsung tak ingat tuhan, hati tak bertasbih jadi sebelum masuk pasar, shopping mall or whatever baca doa ini "laillahaillallahhuwahdahulasyarikallah,lahulmulkuwallahulham biyadikalkhai innakaalakullisyaiinqadir" nak lebih jelas bacaan nya, die punyaa 'ain' ,sabdu, dengung kena la betul ken so p tanya ustaz habib najmuddin hahahaha gurauu p tanya En.google dan pastikan sumber nya sahih lagi toyibb  kehkehkeh actually semalam aku and azie p midvalley so this is my first time pergi mall sebesar tu "ate mike oghang kampong" *tagline wajib pasangan couple berpeluk cium memang sangatlah bersepah, baik matsaleh, kafir laknat mahupun org melayu yg beragama is…

bulatan gembira

Image
hello readers hari ni gua officially join halaqah kak nisa heheheeee she is dentist wannabe in sya Allah oneday doakan :))))))
apa yg best ? ohh come on, halaqah ? weh syiah ke?
halaqah ni memang sangat PERLU untuk mahacicwi dan mahacicwa join dia ibarat tangetianal acceleration buat kita agar sentiasa berada di track yg betul
dalam kata erti yg mudah sebagai pedoman atau panduan sebagai contoh
ada antara kawan kita yg bercouple terdetik kat hati "eh aku ni takde sape ke nak?" so kita pun cari jalan pikat memikat malam tu ada usrah kak senior bagi tazkirah cerita BETAPA AZAB API NERAKA DAN SEKSAAN ALLAH BETAPA DASYAT KEMURAAN ALLAH DAN BETAPA MAHA PENYAYANG ALLAH S.W.T KEPADA HAMBA YG MELAKUKAN KESALAHAN
so kite kembali insaf <---------------------- haaa! tang ni la yg kita naaaak kat universiti takde sape tegur, kurang kasih sayang lecterur, kurang perhatian parents naaaah kitaaa yg kena pandai cari peluang bukan apa iman mukmin yg sentiasa turun naik ni byk cabarannya …

kindergarten pasum

Image
so as we asasian, also known as kindergarten univercity, or pre-degree banyak benda kiteorang kene belajar  i mean kena berubah, of course dari segi pembelajaran 360 darjah kene survive no more answer scheme provide by our lovely teacher sedehhh
tadi first class start pukul 9 ada yg dtg pkul 7.50, perghh bapak awal, tapi memang aku admit la kau datang pkul 8.30 pun kau dh kene duduk kat hujung alam dalam audi wahahahhaha  Alhamdulilah everything going smoothly, setakat ni computer science class we're very enjoy our MR.Z sgtlah gila-gila tak ngntuk weh seriously,  chemistry class okaaay sgt, just teringat pulak cikgu Aminah yg awesome, cikgu!!!!!!! saya nak cikgu ajar saya chemistry, the best teacher ever in the world eceeh
then physics class, wahahhaha aku excited class ni sebab DR.FAKHRUL cam aku kehkehkehkeh, at least ada jugak org perasan akan kehadiran aku di tengah-tengah ribuan asasian, ingatkan diri ini halimunan, wahhahaha *ayat pasrah mintak simpati bukan apa, haritu int…