raya 2014

well raya tahun ni 
paaaaaaaaaaaaaaaaaaaliiiiiiiiiiiiiiiingggg mendap~~
*gambar ini cuba tidak memendapkan raya aku thanks ipin

hmmmmmmm

first, sebab baju, kasut raya, semua pakai tahun lepas, well menandakan aku dah semakin matang tak perlu lagi
"mak, mak jom p beli baju ghaya?" "abaaaah abah nak kasut ghayaaa?"
eceh *kepoyowan melampaui batas



second, no baking any cookies raya this year T_T ni yg plg syahdu woooi~~~~
biskut kasut terompah, tradisi sepanjang zaman tiba-tiba tahun ni satu habuk tak buat kuih raya T_T
maaaaaaaaaaaak~~~~~ ni nak nangesh ni huwaaaaaaaaaa, sebab munasabab
my mom takde geng nak buat, well akulah yg plg semangat bila tang buat kuih raya, kehkehkeh tapi malang sekali tahun ini
aku sedang berjuang di jalan Allah menuntut ilmu jihad mendapat kan keredhaan Allah *hypobola
go shima! 4flat!!! #prayforGAZA

third, tahun ni ramai yang tak balik raya, dadak and family di brunei, kakak sedara sarat mengandung, pakcik sakit, hm hmmmm 
kebiasaannya, setiap tahun kiteorang akan buat BARBEKU @ BBQ di malam raya
then ada grand prize, cabutan bertuah, games, etc 
but this year hambaaar, okay fine takpe takpe, disebabkan opah dah ada cicit, cucu bongsu kehkehkeh

fourth, midsem minggu depan woi~~~~~~ tidur tak lena, mandi tak basah, makan tak kenyang, asyik memikirkan midsem, kat kg jgn disebut, harap bawak buku seguni jenguk pun tak T_T sodddiiiihh ceghito den
balik-balik raya demam sehari, dah sihat sesungut sehari memang terbaring atas katil jo laaaaa, feel raya takde, takboleh tlg bakor lemang T_T hmmmmmmmmm malangnye lahai raya tahun ni
but still Alhamdulilah :) 

last but not least, sebelum balik UM meh nak tunjuk kg kite ada kebun dan sungai tauu, jangan jelessss kau nyahh~~~~

salah satu pokok pulasan, projek memetik,merangkul,mencabut segala me- buah pulasan sumpah aku cakap, memang tak luak langsung, buah yg masak sgt banyak!!!!!!!!!!!!! mygaddd, geram gila, dear engineers please invent that somethig i can sucks all the ripe fruits so that tak payah susah-susah nak panjat pokok cabut@petik

halololo comelnyewww my intan payung permata, loveyou mummmy!!!!!!!!


time to mandi sungai!!!!!!!!!!!! ya Allah sumpah aku cakap, aku lepas gian mandi sungai ni
me said " mak, nak bawak sungai ni balik keyyeell bowwleeh?"
my mom replied " bawak lee, tak luak pon"
me said " yeyeeeh -.-''"


perghhh~~ gigi shining terlebih~!! bling bling
hahahahaha
boikot colgate, pakailah kayu sugi :))))
korang, doakan aku untuk midsem ni yeee, semoga berjaya kawan-kawan :*



shima suka berpolitik, tak suka berpoligami

sebelum bukaknya sem 5, aku ditawarkan dengan macam-macam jawatan dan aktiviti untuk diuruskan pada mulanya aku agak ghairah dgn ta...