Posts

Showing posts from March, 2017

a very long story of my life

Image
(gambar hiasan)
today ain and I had a very very long conversation habis je kelas Numerical Methods II  kebiasaan kami adalah melepak-mengopi di KPS (kompleks perdana siswa) sambil menyedut coconut shake orea dan coconut shake nestum yg makin menjadi kegilaan kami sambil meluahkan perasaan yg terbuku
selalunya takdelah lama mana cuma ia bermula dengan
"alaaaaah kau tu suka berahsia dengan aku" gertak aku
"eleh cakap org, kau pun. kau sampai sekarang tak bagitau aku siapa crush yg kau betul-betul minat dan simpan sampai sekarang"
"*pandang siling kipas tiba-tiba nampak cantik pulak kipas ni"
"haaaaa see. terdiam kau!"
keh!
****
"kau tahu, bukan senang aku nak sembang benda merepek-merepek ni dengan org. kena jaga izzah doh"
tak lama kemudian
tah macam mana tak semena-mena aku rancak bercerita mengenai kisah hidup aku kepada si Ain ni
dari cerita zaman jahiliah aku sampai lah cerita masa depan segala story family aku dia tahu cerita pasal cru…

aku rasa

Image
sementara membuat exercise safety yang diberi oleh Dr.Che Rosmani, sempat menyembang dengan nenek kebayan, partner in crime aku nenek kebayan :  weh, aku rasa something lah aku : kau rasa apa ? nenek kebayan : rasaaaa .......... aku : rasa aku ni cantik sangat ? nenek kebayan : ha ah. rasa macam lain. *termenung aku : eh betul ke ? nenek kebayan : aku cakap apa tadi ? aku : kau mengiyakan yang aku ni cantik nenek kebayan : eh bukan la bongok. *gelak macam syaiton

kadang-kadang yang spontan itulah adalah pengakuan paling jujur yang terbit dari lubuk hati kita

#thuglife