Posts

Showing posts from April, 2014

malam cinta rasul

Image
Alhamdulilah, Allah mengizinkan aku dan sahabat ku, syazwani ayeob menghadiri taman-taman syurga eceeeeeeeeeeeeeeeeeeehwaaaaahhh selalu dapat tengok hamba Allah ini dekat TV and selalu dengar qasidah beliau dari corong-corong radio sahaja  noooowww the real! habib syeikh abdul qadir as-segghaf walaupun dari jauh T_T hhmmmm  but the best experienced forevaaaah  qasidah yg penuh semangat for the first time aku tgk org ramai-ramai mcm buat gaya-gaya tu kenn, pelik, dlm hati  "ehh betul ke ni, boleh ke mcm ni? mcm melebih je?" haa mcm -mcm jugak la setan hasut aku bila aku fikir balik, tak salah!!!!! dari kau goyang tak tentu hala baik kau selawat  (but please jgn buat gaya yg mcm hapeee smpai mengundang kontroversi mcm dlm youtube) correction kita bukan menggangungkan Rasulullah melebihi Allah tujuan selawat adalah kita ingin mengangkat darjat Rasulullah sedangkan Allah dan para malaikat selawat ke atas nabi kita hamba Allah ini apatah lagi ? please jgn terpengaruh dgn kata-ka…

rezeki dari Allah

Image
setelah sekian lama aku menunggu... sampai mimpi-mimpi kau tau pada suatu malam yg dingin.. aku lena di ulik mimpi mimpi tu seolah-olah bawa aku ke sebuah university besar papan tanda terang-terang tulis "UNIVERSITY MALAYA" dlm mimpi tu jugak.. aq tgk ada ramai org... yg aku sdg sibuk menelaah buku dan kusyuk dengar professor bagi syarahan amboiii yg plg best aku nmpak banner "program asasi sains fizikal" kat itu pulak aku nak mcm-mcm jenis mathematics  simbol mathematics bersepah sana sini haha lawak lepastu aku dgr satu suara "asasi fizikal ni tough, so you must get ready" terus aku terjaga....  mcm ni laaa mimpi aku.. terus aku cerita kat mak.. mak aku ckp "Alhamdulilah" aku hanye menyepi.. takut kecewa kalau letak harapan yg tinggi aku apply mara, kene reject, aku apply jpa kene reject, apply swasta time tu jugak dapat tapi aku dapat je surat twrn swasta aku tolak tepi... LOL taktau kenapa.. bukan tak bersyukur.. aku bersyukur sgt tapi tah …

budak U

Image
Alhamdulilah, perjalanan aku hari ni dipermudahkan oleh Allah azza wajalla maha suci Allah so pegi mano eyh jang ? aku pergi seri iskandar la bro sebab take my mum back home since she had done a courses at KEMAS sri iskandar for 5days!to see my friends at UTP thanks a lot to Amni syasya, because she willing accompany me went to sri iskandar, if not membatu membisu dan segala 'mem' aku sorang-sorang dlm kereta
 NGEEE .. ni la amni si comel lote

mula-mula p utp jumpa buah-buah-buah-buah hati aku ni

 ieka cantik (biru) and ama comel (merah)
 *they always call their name like that
cnth
-ieka- "hello,kak shima, ni ieka cantik, kak  shima kat mane?"
HAHA dont be confused dear, we're same age, but she love call me 'kakshima' maybe before this we were roomate and we(p307)'s girls was like a happy family
-ama- "kak shima, kite dah save no kite dalam fon kak shima, nama ama comel tau"
love you both sooooooooooooo much.. they always make me laugh, sin…