Posts

Showing posts from May, 2014

atiqah si blogger

Image
akhirnyaaaaa, buah hati intan payung delima berlian nilam zamrud aku sorang ni berjaya buat blog
at the same time die promote blog aku, alahaaaai, naaah aku promote blog kau jugak *meskipun tiada pengunjung
http://butterflycantiks.blogspot.com/
haaaa adik-adik yg teringin masuk MRSM tanya la akak atiqah ni dia banyak pengalaman siapa-siapa yg nak tau pasal interview MARA bolehlaaah tanya akak ni dapat straight A youuuuuuu  nah tau rahsia die ape? minum kopi banyak-banyak 
hahahahah kidding :DDD
say hi to butterfly cantik, and welcome to blog world :)

interview PASUM

Image
so sekarang baru la aku berani nak share pasal interview PASUM (Pusat Asasi Sains Universiti Malaya) since 24 mei, sabtu minggu depan in sya Allah aku akan daftar masuk PASUM subhanallah
so kenalah ada pengenalan kan? first-first dtg, parents kene tunggu bawah khemah aku dengan gagahnya memberanikan diri naiik tangga bangunan PASUM, double woow sangat ramai, so cek nama, bilik iv ke-3, then tunggu depan pintu dewan, sangat sesak hokaaayyy
tepat 2.30, pintu dewan bukak dan bolehlah masuk, then sign la nama korang menandakan korang hadir IV first step masuk pon dah mcm "wooow" sejuk mcm kat dalam fridge tempat simpan ikan,ayam sangat sejuk dan besar, 
tunggu semua dah masuk, okay aku skip aku punya turn pukul 4, can you imagine it ? bertapa beku aku dalam dewan tu tambah lagi kiteorang dihidangkan dengan cerita FROZEN okaaay sangat sesuai  yg gempaknyaa sementara korang tunggu lama-lama korang dihidangkan dengan movie, ala-ala wayang, siap tutup lampu (pliss jgn expect mcm pa…

PASUM is mine

Image
setelah sekian lama menunggu, akhirnya aku ditawarkan ke program asasi di Universiti Malaya am i dreaming right now ? *muka minta penampar dari kecik selalu jugak dengar "universiti malaya ni budak genius je layak" dengan penuh rasa rendah diri "mimpi jelaaaaaa aku nk masuk" *tunduk kepiluan eceeeeh, siapa sangka kan? rezeki Allah dah tetapkan, bodoh mana kau miskin mana kau kalau Allah dah tetapkan universiti Oxford kau punya, tetap kau punyaaaaa ecehhhh cukup melegakan hati, naaaah hamik kau nak sangat org paling happy of course la my bidadari syurga (my ummi) HAHAHAH n my intan berlian (my abah) ngehngeh, in sya Allah, sabtu minggu depan aku daftar,  tahniah kepada kawan-kawan yg lain dapat masuk UIA, UITM, Matrikulasi, FORM 6 and so on goodluck kepada kawan-kawan yg sedang menunggu keputusan MARA aku yakin A-level and IB (International Baccularate) dah ada dalam mimpi eceeeeh, tahniah kalau dapat yg xdapat jgn kecewaaaa  tu je mampu cakap wahahahahha conclusio…

kematangan seorang wanita

Image
hyeeee wakkkkkk doyok ya Allah lamanya tak story moryy dgn uolss, today kita santai-santai saja la yeee? dulu masa tak matang, zaman baca novel, aku yakin korang mesti berangan nak kahwin kan especially yg tengah hangat bercinta mesti gatal menghelar ? alaaaaa ngaku jelaaa *pssst mcm ada pengalaman jeewww tak dinafikan perkahwinan memang indah   bersanding, honeymoon, loviey dovey kebanyakan kita hanya nampak keindahan dan kebahagiaan GERBANG PERKAHWINAN tapi tahukah anda akan tanggungjawab yg perlu dipikul begitu bsar ? *pliss laaa aku taknak bajet mcm dah kahwin beranak 10 kata-kata mak aku paling berkesan "mak kenal abah, siapa abah sebenarnya bila dah 10 tahun bersama" *ayat ni terkeluar lepas dengar berita adam AF bercerai lepas 8bulan kahwin *melodi oh melodi ini juga bertepatan dengan kata-kata prof.muhaya yakni guru prof.shima *tuih tuih "bercinta lah 10 tahun lama mana pun kita takkan pernah kenal si dia yg sebenarnya melainkan kita berkahwin dan duduk sebumbu…