Posts

Showing posts from December, 2013

Perancangan Allah

Image
dengan berdebar, penuh harapan aku pun masukkan no IC > klik button semak > PERMOHONAN ANDA TIDAK BERJAYA > klik button okay *ade tak button 'sakitnye hati' kalau boleh aku nkklik byk kali *sorry takde intro kuang kuang, first impression aku I was just like "eeeehh?" haaa kau, aku masuk no IC aq 3-4 kali, jawapan yg sama then I realize  "there many reason why I not get the offered, and I know only Allah know what is the best for me" laa tah zan muslims, btw ramai jugak membe seangkatan aku yg tak dapat, yg dapat pun adik beradik Albert Einstien *result byk A+ especially ada yg sedih, ada yg redha, ade yg frust,  brothers, sisters, this is the normal thing happen in our life, we're frequently hear that  "benda yg kita sangka baik tak semestinya baik untuk kita, benda yg buruk tak semestinya buruk buat kita" it doesn't mean Allah is burden you dear, He have a great plan for you in the future,  don't give up, keep put trust on H…

bakal mahasiswi

Image
hellloooo readers, ape khabo yop ? tahniah kepada adik-adik yang dapat 8A dalam PMR, haih rindu pulak zaman 'tu', nak tau ? itulah titik permulaan kehidupan aku berubah 360 darjah dengan izin Ar-Rahman, yg tak capai sasaran it's okay itu yg terbaik buat kita, percayalah :) kalau dapat tawaran mana-mana terima tau, jgn tolak, yg first time masuk asrama don't worry dik, sebulan dua je menangis lepas tu akak gerenti korang bahagia, prcayalah, pergi la belajar kat luar (sekolah lain) kita mesti mengembara dlm mencari ilmu ni, yg dapat tawaran MRSM , anda bertuah! get ready untuk 'disuap' segala benda, the best thing is MARA support korang gila babeng punyaa
okay stop talking about MARA weh, doakan aku tau, mudah-mudahan permohonan aku diluluskan, amin  MARA call me please, okay stop talking about MARA *aku rasa dh byk kali aku ckp benda yg same? so amacam lepasan SPM? apa je korang buat cuti ni ? ada yang kahwin tak ? ngehngeh berangan je laaaaa ada yang menimba i…

muslimah bersatu

Image
alhamdulilah Allah s.w.t mengizinkan aku menyertai kem ni, kem ni berlangsung selama 2 hari 1 malam sahaja di Virgo Hotel, Teluk Batik, Lumut program nye simple as ABC sajeee antara aktiviti nya ialah aktiviti usrah, sukaneka, dan sesi bercerita tentang sirah nabi serta hadis-2 nabi alhamdulilah banyak jugak pengetahuan semasa aku tahu melalui program ni, apa yg aku kagum is, when the moment bila korang sampai dekat hotel untuk  pendaftaran and korang nampak ramai perempuan pakai purdah or niqab and I was like "aku kat arab ke weh ?" hahaha but quite interesting, suasana yang baru apabila dikelilingi dengan wanita-wanita or gadis-gadis yang berpurdah *thumbs up! sesi taaruf
sesi taalim, kak Hana membaca sebuah kitab mengenai hadis dan sirah nabi
the one who always beside me whenever I go and whatever I do <3
kumpulan 1 
bersama kak ainul yg comel, suara halus mulus mcm ckp berbisik, hehehe peramah dan bersifat terbuka, dan merupakan ketua kumpulan 3 (my group)
that Kak H…

Catch Us If You Can versi Malaysia

Image
this novel is written by profshima, the story was started when Shima (not the real name) planned a Great Escape with her beloved Granma from being seperated with authorities~~~~~~~~
#cerita di atas tiada kaitan dengan yang hidup dan mati
setelah 2 hari aku 'berkampung' di HOSPITAL TELUK INTAN menemani my GRANDMA(sebelah abah), Puan Esah Binti Gani. Allah menguji beliau dengan menarik nikmat kesihatan, iaitu Allah uji beliau dengan menghidapi demam denggi, subhanallah as my makcik sedara sebelah emak asked "nak pulak akak jage opah?"
the reasons...... masa kecik-kecik dulu, zaman Tuk Nadur dahulu kala, kalau mak abah busy kerja opah and atuk akan jage kiteorang(aku dan adik) so setiap kali nak pergi sekolah agama opah selalu bekalkan kiteorang makanan, sooo kiteorang suke sangat bila opah ade,opah jage aku time sakit. time tu tangan aku berjahit sebab pecahkan kaca (masa aku kecik dulu aku ingat kan aku ni kebal biasalah pengaruh DVD) opah and atuk selalu tanya khaba…

End of 2013

Image
kalau last year holiday at Negeri Di Bawah Bayu, but this year holiday di Pulau Pinang sudahhhhhh, habis je exam biology, I can see my parents from Dewan Besar Pengakaln Hulu with a broad smile waiting me at Cafeteriaaaaa, nampak je
"mummmyyyyy abaaaaahhh" *hug and kisss :* muahmuahmuah
hahaha, so pack punya pack, naah penuh bonet, so my dad pun terus la bawak kite orang pergi Penang, jalan-jalan makan angin, orang kate kat Penang ni 'JALAN-JALAN CARI MAKAN' je lebih, yeah that's true baby, segala bende yang takde kaitan dengan udang, sotong dan ketam aku makan. hehehehehe
here some photos to shareeeeeee LALALALA saje bajet 'model muslimah pantai' wahahahha
my family <3
TADAAAAA !
at taman rama-rama
pintu masuk train bukit bendera
at bukit bendera
dinasourezzzzzz. raawrr
 -.- at taman rimba 


beauty as a butterflyyyyyyyyy LOLLLLL
ulat gonggok  untuk atiqah maznan 
kalau benda ni hidup, seriously aku takkan tangkap gambar binatang ni LULLL
the God's…