Posts

Showing posts from May, 2013

1Malaysia

Image
so, pkul 8.30 p.m. tadi pergi dinner dekat rumah seorang engineer that come form India
"weh ?"
haaa mcm ni cerita die
since my dad drive a taxi, his new job now :) so, taklama lepas tu, someone has offered 'some job' to be a driver for an engineer that come from India for a few month, kire compony die akan bayar la, sebulan dlm seribu ringgit cash something like that untuk hantar engineer tu ulang-alik pergi tempat kerja, so my dad take the chance, skip......
nak jadikan cerita dah hampir sebulan bapak aku jadi driver uncle tu,  uncle tu baik, sepatutnya die takpayah bayar tambang dah, sebab compony die dah setelkan, but he still paid, terharu, bertambah terharu, uncle tu ckp kat ayah aku mcmni
"uncle if you need money, just ask me, I will give you, don't worry"
alhamdulilah, baik kan uncle tu ? nasib baik la die dapat ayah aku, kalau die dapat dengan org yg jenis suka ambil kesempatan, ah sudah ?
alhamdulilah, so tadi makan-makan tu kire BADE FAREWELL…

keep climbing

Image
alanga-alang dah pukul 0150 a.m. okay birlah aku update sekejap blog, berhabuk, bersawang bagai dah
cuti ni aku rasa mcm dah sesak nafas tahap 3 kroniknya, kirenya kalau tenggelam kat laut dah paras tengkuk
homework, project work, rivision, note express arghh semua bende aku nak buat secara serentak kalau boleh,  tapi apekan daye aku bukan robot, aku hanya hamba ALLAH yg lemah yang hanya dicipta untuk menjadi khalifah dan beribadah, tapi semua kerja yg aku buat semua tiada kaitan dengan tujuan asal aku diciptakan waaaalaaawehhh, pengaruh cik beah osem la ni
result rankig org lain seua makin menaik, aku ? yee aku pun tidak ketinggalan, aku mendadak menaik kan tension kepala hotak aku okay chill man,  sedut nafas --------------------- hembus ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
keep climbing shima, jatuh bangun balik, memang sakit, cuba tahan, kental dan kuat hadapi rintangan seterusnya
antara cabaran yg aku telah berjaya aku hadapi dan tempuh -netball last minute cancel, dekat setahun aku berlati…

kami budak hebat

Image
holllloooooo people! yo, banyak benda aku nak share actually, netball, ranking, mrsm life, bestfriends, classmate, crush ? krik krik  krik, masa mencemburui aku, so lainkali jela aku cerita panjang-panjang yeee okay so apa yang aku eager sangat nak share dengan korang adalah, oh tuhanku, aku tak sangka aku dikelilingi oleh orang yang hebat-hebat, weeeeeeeeeeeeeeeee bilakah prof.shima nak jadi hebat macam mereka ? bila bila dan bila? TROLOL okay skip taksangka, sumpah taksangka, maktab aku bakal menghantar 6orang pergi DUBAI, for debate. antaranya LUQMAN (ceeh, luqman jugak aku tulis mula-2 xD), syahirah, syarifah, nik, irfan and anushka they are debator, represent for our maktab, hebat okay sampai masuk peringkat international. double wow gitu
then, oh yee president BWP yg sengg tu pun nak fly oversea KATENYAA. untuk global leadership, pergi Australia. okay tepuk tangan semua *clapclapclapclap so tegasnya di sini, KAMI, HIGHLANDERS BUDAK HEBAT yeay! *ceh, perlu ke -.-