Posts

Showing posts from September, 2015

welcome to university life

Image
lawatan di jabatan kimia, fakulti kejuruteraan UM



baru minggu pertama dah ada exam *Lejen yang paling best, our lovely Dr.Yeoh ni sgt la comel dia sgt happy go lucky orgnya, and!
RAMAI SENIOR TAKUT DGN SOALAN EXAM DAN LATIHAN  yang dia bagi, masa time  sesi buddyz, kebanyakan senior semua ckp pasal Dr.Yeoh kahkahkahkah memang LEGEND
first week masuk kuliah memang heaven, every subjek just terang pasal learning outcome, dengar mcm "hak eleh" but the end trust me, kalau kau catchup semua learning outcome dia, korang takkan g\hadapi masalah "apa function do aku study bendalah ni" or "apekenbenda aku belajar selama ni?"
maka ber-huhu
ok sambung exam tadi cerita dia mcm ni
first time Dr.Yeoh masuk class kiterong bersuai kenal antara satu sama lain and Dr.Yeoh ni sgt details org nya, and die sgt care pasal student, and he try hard to know everyone in the class, walaupun hampir 80++ org *tabik
so memang enjoy la selama sesi perkenalan tu, mcm mcm gaya ice break…

Minggu Haluansiswa 2015/2016

Image
MHS juga terkenal dengan gelaran Minggu Hilang Suara
mana tak nya dok sorak semangat sampai 2 pagi,  tapi suara aku hilang bukanlah sebab MHS tapi dengan izin Allah aku dah sakit tekak sebelum MHS lagi, memang banyak hikmah nya salah satunya, aku tak perlu jerit terpekik terlolong kehkehkeh 6 hari ber-MHS bagi aku yg dah berpengalaman sebelum ni zaman PASUM dulu agak menyeksa kan hahahahaha  i was like "ya ampun! cepat lah habis" bagi yg bru nak mengenal UMisone was like "bestnya MHS!!!!" CEH POYO  time ni waktu petang hujan, gagahkan juga buat formasi 'WE LOVE UM'
and akhirnya berjaya, konon nak lepaskan belon lepas brung dilepaskan oleh HEP, penyudahnya belon terbang dulu, time ni aku jumpa ramai dak dak PASUM, mata aku meliar mencari kawan-kawan yg aku kenal, konon nak jejak kasih huhuuuuu

sorry aku tak ikut kronologi, malas nak susun, so ni aktiviti gotong royong  bersihkan UM,thank God aku dpt kawasan kolej je FUHHH ni cell 17 ber wefie bersama PM BAN…