SPM candidate

holllloooo people. seminggu aku goyang kaki tanpa pegang buku, aku rasa puas dah kot, tak tenang hati aku dah ni. tahun depan SPM wooii. kalau tak dapat straight A menangis woiii. jelous tgk result org lain lagi bagus dari kita woii, so aku harus melakukan anjakan paradigma demi meraih kejayaan dan menuju ke puncak kecemerlangan #kata-kata berdarjat tinggi
firstly, aku dah cadang dan bertekad nak pergi tuisyen, especially for subjek English, yeah kalau boleh nak expert bahasa Inggeris till peringkat British Council. wohooooo #hyperbola. pusat bahasa inggeris here I come :D
secondly, mcm biase aku nak pulun mcm mana aku pulun untuk PMR, okay ye adik-adik, bangun pukul 4 pagi, buat revision ye ? promise tau ? hukhuk
thirdly, gunakan prinsip "belajar didahulukan, solat diutamakan" kalau boleh jgn tinggalkan tahajud dan duha
so, itu yang aku try nak buat, istiqamah melakukan ibadah sunat. YA ALLAH kuatkan semngat  hamba mu ini, bantulah aku dalam mengerjakan ibadahku. aminn..... fuh sana fuh sini!
keempatly, 100% focus in class. penting ni penting ! dik oii.... taknak 'berzikir' time cikgu tgh mengajar. tok, ade tak ubat yg boleh hilang ngntok time belajar. terima kasih tok. #hape aku merepek dah ?
kelimaly, silence is golden, yeah! :)
conclusion is, apa-apa pun aku amat memerlukan doa dan sokongan korang yang berterusan. so please pray for me as friends la kan mintak belas ikhsan jugak dan dalam masa yang sama please pray for gaza :') nak mencarut kat israel laknat tu tak dak guna dah, kita gunalah cara selemah-lemah iman yakni berdoa untuk saudara islam kita yang merana disana dan boikot israel for the rest of our life ever and ever :')

kembali ke rahmatullah


siapakah ? shima ? alhamdulilah dipanjangkan umur lagi, alhamdulilah Allah masih mahu beri peluang kat aku untuk tingkatkan lagi ibadah, just now tibe-2 tergerak hati aku nak stalk arwah 'kak yasmin'. okay actually kalau korang nak tau, aku minat jugak kat akak ni sebab :-

1) die cantik ^^
2) salah seorang daripada follower blog arwah

arwah kak yasmin

cantik kan ? die mix english taksilap, macam mana aku boleh kenal arwah kak yasmin ? bermula dari laman sosial 'TAGGED' arwah kak yasmin komen gambar aku, she said "cute :)" then aku pun usya die punya acc. waaaaaaaaaah! terpana aku dibuatnya. subhanallah! cantik. macam barbie doll. tambah-tambah time tu gambar die takpakai tudung lagi. kadang-2 aku tgk mcm taylor swift pun ade :') lepastu aku dapat tau die ade blog, ni link die

http://misschronicz.blogspot.com/

memang aku terpikat baca blog die. dari segi penulisan blog die memang de bomb! kelakar+santai. 
awesomeee. aku takhenti gelak bila baca blog arwah kak yasmin. pandai akak tulis <3
then, aku masuk asrama, so lama jugak aku tak usya akak ni, *perhatian hampir tiap hari aku takpernah miss bace blog arwah sebelum masuk asrama* baru harini aku berkesempatan nak usya.
aku bukak fan page die "arwah yasmin"
aku tak terkejut lagi, aku cakap "alaaa die main-2 ni, kak yasmin kan suka gurau-2"
geledah punya geledah. YA ALLAH! luluh berkecai hati aku x(
hmm sedih weh, hati aku meronta-ronta "apa?!!! akakcantik dah meninggal ? tapi kenapa kenapa kenapa ?"
hmm so aku mintak belas ikhsan dari korang semua, sedekah kan al-fatihah buat arwah, jgn tanya aku kenapa arwah kak yasmin meninggal sebab aku pun tak sure sgt, tgk dari komen-2 arwah meninggal sebabkan kemalangan, hm apa-2 pun aku ucapkan takziah buat keluarga arwah even kejadian dah berlalu selama 40-hari. sorry kak yasmin, baru sekarang saya tahu x(

just wanna say : akak cantik, saya akan selalu doakan akak, mudah-mudahan Allah ringankan hisab akak seringan-ringan penghisaban 'allahummahasibnihisabanyasiro,allahummahasibnihisabayasiro' dan ditempatkan dalam golongan orang-orang yg beriman. amin yarabbalamin :') al-fatihah 



sedikit ceramah atau pengajaran 
#kepada pembaca, moga anda semua mengambil  ikhtibar dari post di atas, AJAL tak mengira usia, pintu taubat sentiasa terbuka, Allah Maha Pengampun, sebesar mana dosa kita, kalau kita bersungguh-sungguh minta ampun Allah pasti akan ampunkan kerana Allah malu bila hambanya berdoa , Dia tidak kabulkan..
kepada yang sedang bercouple berhentilah, couple itu haram, kerana couple itu pintu kepada perbuatan zina,
yang masih tidak  menutup aurat, perubahan memerlukan masa right ? so tak salah kite start perlahan-lahan dari sekarang menutup aurat, begitu juga kepada lelaki yg mana hobinya memakai seluar 3suku, ingatlah jagalah aurat anda
bukan niat saya untuk show off yg saya ni berlagak alim, taubatlah konon, bajet bagus bagai, niat saya hanyalah untuk mengajak saudara-saudari muslim sekalian melakukan kebaikan
kerana sudah menjadi tanggungjawab saya sebagai seorang muslim menjalankan amanah dimuka bumi
AMAR MKRUF NAHI MUNGKAR

WASSALAM :)



rindu setengah mati


rindu pulak aku kat syurga atas bukit tu. tuih tuih. hm especially buddies, classmate,roomate and CRUSH!
weeeeeeeeeee

kosz , me very miss your sweet smile , espcially rindu kau punya 'bebelan' non stop kalau marah orang ^^

syak , me very miss your hug especially after solat maghrib. kau peluk aku lame-2 till tirai bukak n hampir semua org dah duduk, kau still peluk aku. okay memalukan tapi sweet <3

atiqah musa (baju merah), me very very miss your jokes yang bagai menggila, I can't imagine that next year we're stay in different room. weh syahdu kot. oh lupa nak cakap kak atiqah musa kite ni ketua LDP that's why cikgu asingkan kiteorng , aku just bawah biro die je T_T huh syahdu!

kak miera mars , JYEAH! me very miss your superb advice, almost every night after prep aku akan mengadu kat die pasal ape-2 masalah takpun cakap pasal 'crush'. hahaha gilaaa

pieka um, sorry I have no your photo, hey comel lote, me very very miss your voice to say  "cima!"

zulai , me very miss your ungly laugh, tapi nampak comel - "wahahahha" <-- mcm hape je kan die gelak  ?

aaaaaaaaannnnnnd! haha taklupa jugak kat crush! miss your 'glances'
kan nuya kan? ^^ kau je yg perasan keadaan sebenar mcm mane. 



annnnnndddddddd me very miss my classmate 407, hmm next year belum tentu kite dapat jumpa kan gegirls ? sebab cikgu nak rombak kelas 407, alasan? sebabnyee! "KELAS 407 PANDAI SANGAT, GRED KELAS 407 DGN KELAS LAIN JAUH BEZA, CIKGU TAKNAK IKUT STYLE KEMENTERIAN YG ASINGKAN BUDAK PANDAI N KURG PNDAI" hmmm alasan tak cukup kuat untuk memisahkan kami cikgu T_T YA ALLAH TOLONG JGN PISAHKAN KAMI TERUTAMA AHLI KELAS PEREMPUAN. amiiiiiin

shima suka berpolitik, tak suka berpoligami

sebelum bukaknya sem 5, aku ditawarkan dengan macam-macam jawatan dan aktiviti untuk diuruskan pada mulanya aku agak ghairah dgn ta...