Posts

Showing posts from November, 2012

SPM candidate

Image
holllloooo people. seminggu aku goyang kaki tanpa pegang buku, aku rasa puas dah kot, tak tenang hati aku dah ni. tahun depan SPM wooii. kalau tak dapat straight A menangis woiii. jelous tgk result org lain lagi bagus dari kita woii, so aku harus melakukan anjakan paradigma demi meraih kejayaan dan menuju ke puncak kecemerlangan #kata-kata berdarjat tinggi firstly, aku dah cadang dan bertekad nak pergi tuisyen, especially for subjek English, yeah kalau boleh nak expert bahasa Inggeris till peringkat British Council. wohooooo #hyperbola. pusat bahasa inggeris here I come :D secondly, mcm biase aku nak pulun mcm mana aku pulun untuk PMR, okay ye adik-adik, bangun pukul 4 pagi, buat revision ye ? promise tau ? hukhuk thirdly, gunakan prinsip "belajar didahulukan, solat diutamakan" kalau boleh jgn tinggalkan tahajud dan duha so, itu yang aku try nak buat, istiqamah melakukan ibadah sunat. YA ALLAH kuatkan semngat  hamba mu ini, bantulah aku dalam mengerjakan ibadahku. aminn....…

kembali ke rahmatullah

Image
siapakah ? shima ? alhamdulilah dipanjangkan umur lagi, alhamdulilah Allah masih mahu beri peluang kat aku untuk tingkatkan lagi ibadah, just now tibe-2 tergerak hati aku nak stalk arwah 'kak yasmin'. okay actually kalau korang nak tau, aku minat jugak kat akak ni sebab :-
1) die cantik ^^ 2) salah seorang daripada follower blog arwah
arwah kak yasmin
cantik kan ? die mix english taksilap, macam mana aku boleh kenal arwah kak yasmin ? bermula dari laman sosial 'TAGGED' arwah kak yasmin komen gambar aku, she said "cute :)" then aku pun usya die punya acc. waaaaaaaaaah! terpana aku dibuatnya. subhanallah! cantik. macam barbie doll. tambah-tambah time tu gambar die takpakai tudung lagi. kadang-2 aku tgk mcm taylor swift pun ade :') lepastu aku dapat tau die ade blog, ni link die
http://misschronicz.blogspot.com/
memang aku terpikat baca blog die. dari segi penulisan blog die memang de bomb! kelakar+santai.  awesomeee. aku takhenti gelak bila baca blog arwah…

rindu setengah mati

Image
rindu pulak aku kat syurga atas bukit tu. tuih tuih. hm especially buddies, classmate,roomate and CRUSH! weeeeeeeeeee
kosz , me very miss your sweet smile , espcially rindu kau punya 'bebelan' non stop kalau marah orang ^^
syak , me very miss your hug especially after solat maghrib. kau peluk aku lame-2 till tirai bukak n hampir semua org dah duduk, kau still peluk aku. okay memalukan tapi sweet <3
atiqah musa (baju merah), me very very miss your jokes yang bagai menggila, I can't imagine that next year we're stay in different room. weh syahdu kot. oh lupa nak cakap kak atiqah musa kite ni ketua LDP that's why cikgu asingkan kiteorng , aku just bawah biro die je T_T huh syahdu!
kak miera mars , JYEAH! me very miss your superb advice, almost every night after prep aku akan mengadu kat die pasal ape-2 masalah takpun cakap pasal 'crush'. hahaha gilaaa
pieka um, sorry I have no your photo, hey comel lote, me very very miss your voice to say  "cima!&quo…