Posts

Showing posts from April, 2015

bermulanya tarbiah

Image
aku start sedar aku ditarbiah bila masuk UM, pergi kuliah memalam kat akademi pengajian Islam (API), asyik terperap dalam bilik mengadap nota kima, tutorial yang tak kesudah,serabut dengan exam makin dekat, lab yang menyesakkan, so cara nak hilangkan stress hadir TAMAN SYURGA, sumpah tenang kadang-kadang hati ni kena jugak suntik dan ditarbiah sesekali kalau tidak tepu,gelap,membatu hati manusia ni
aku banyak belajar menerima, menerima benda baru dalam hidup, mcm aku ckp hidup ni kena ada perubahan
bila fikirkan balik,
 habis asasi > sambung degree > kerja > kahwin > berkeluarga > mereput
bosan nyee hidup
apa je tanggungjawab aku sebagai seorang islam ? solat,puasa,solat,puasa tu je?
cuba kau renung dan fikir dalam-dalam, Rasulullah nak bawa Islam punya susah, kita hancur mcm tu, kau tengok sekeliling, apa dah jadi dengan umat ? yang main game, terus hayal smpai 3-4 pagi, sanggup habis masa 12jam main game yahudi tu, yang couple dengan dunia dieorang, belum sentuh isu …

shima come back

Image
holla guys, lama aku meyepi, terlalu banyak benda aku nak share dengan engkorang semua, terlalu banyak perubahan aku hadapi, engkorang apa tahu? banyak dan banyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak! ok nak start tang mana ? tarbiah ? tips ? nasihat ? pengalaman ? sharing? baik cakap cepat nak cerita apa?
lollzzzz
ok let start with bismillahirahmanirahimmm
asasi dah habis, sekarang aku menganggur, tgh tunggu tawaran kerja from makchee sedaghe tunggu panggilan Fasilitator kemasukan PASUM 2015 wuhuuu!!! dulu aku disambut kini aku menyambut kedatangn adik adik pasum yg bijak lagi belaka hashtag bahasakelaut 
post kalini agak panjang dan lebar tinggi dan menggunung, saje nak share apa je aku buat kat pasum selama dua semester ye dakk? mesti engkorang curious tahap dewa kenn ?
first and formost biar aku cerita orang orang yg bertakhta di hati aku yeee, haaa untuk pengetahuan engkorang semua mereka semua nila yg mewarnai hidup aku selama di PASUM tanpa dieorang takdelah insan yang bergelar shimok …