hello my paradise

hay readers, bye titew nak balik dah, titew sedih, hm homesick sikit, baru lepas habis exam, balik maktab, exam lagi, hurm, doakan titew tau :D Ngeeeeeeeeeeeeeee. hahahaha
okay, azam for the next standardize : "strive for the best, kalau boleh 9A, eh tak tak tinggi sangat tu, erm aku target 6A dulu la. amiiin, chaiyok!"
btw yg pasal netball tu. hmm aku dah fikir masak-2 aku teruskan, as my daddy said
"it's okay, main je smpai bulan 6, memang akak letih, tapi otak akak segar, badan letih otak segar takpe, kalau badan segar otak tak cerdas tak guna jugak. lepas habis game super nanti struggle. I know you can do it, darl " 
and as my bestfriend said
"teruskan je shima, nanti kau dapat sijil kebangsaan, anggap je latihan setiap petang tu as riadah. time prep kau study betul-2. aku yakin kau boleh"
alhamdulilah. thanks atas sokongan yg diberi, and aku harap aku tak give up, yg penting don't look back
oh by the way buddyz KAK BIHA is my idol, akak ni pandai physics tahap gaban and subject lain pun die maintain, die pun busy, lebih busy dari aku, die memegang jawatan sebagai ketua aspuri (BWP), and die pun netballer macam aku, taksilap position die pun GA macam aku :D and die dapat straight A dlm SPM. gempak kan ?
busy mcm mane pun, penat mcm mane pun, die still dapat apa yg die nak, itu HOT, so aku nak jadi mcm die :) #budak hot+cun
hahahahahahahahahha #saje gimik ^^

FATty acid


saturated fat aku dah bayak berkumpul dibawah kulit gue, waduh, makin menebal dan yes makcik aku ramai tegur T^T 

dan

seluar yang longgar tahap gaban dulu tu semua sekarang aku dah boleh pakai, muat-muat pulak tu
-.- seriously tak lawak weh

oh taksabar nak main netball dekat seminggu aku tak jog or keluarkan peluh, okay itu sangat menakutkan dan buat aku rasa  mendap gila :D ngeee

eh btw ade pilot hensenggggg add aku kat fb
, tehehe bapak la hensem, nasib baik die dah tunang. HAHAHA
kaybye

ape nak jadi dengan kak shima ?


ape nak jadi dengan aku ni. hmmmmm sedih weh. SAHAM turun
aku melabur tenaga banyak sangat sampai SAHAM STUDY aku jatuh merundum

huaaaa :'( 

kalau dulu 7A2B, sekarang 4A5B woooooooooooii gilaaaa TRIAL nak dekat, SPIP aku punya woii, jangan rampas, 

nah result aku


BM      A-
BI        B
FZK    B
BIO     B
KMIA  A
+MATH  B
MATH  A
PAI     A
SEJ     A

apa-apa pun alhamdulilah, setakat ni takde C, aku harap aku dapat perform dan lebih prepare untuk ujian sel aras 2 and sem 1, pray for me dear,

okay aku nak share ni, btw aku n kawan-2 aku cadang nak tarik diri a.k.a keluar dari team netball maktab memandangkan pemain utama hanya kami tiga orang sahaja form 5 (aku,liza dan farani) so mcm alang-alang baik amik semua form 4 kan  ? dan memandangkan super pun bulan 6, bulan yang hampir dengan bulan 'kesiksaan' kiteorang iaitu TRIAL SPM MARA #yg org dok gembar-gembur susah gila nak mati

tapi cikgu sal halang, nak tau cikgu sal cakap ape ?
"kalau awak keluar dari team maktab sama ada awak kene SEPAK (tangan) atau SUMPAH"

:O #ternganga

so balik asrama aku termenung memikirkan nasib, kawan-2 pun try pujuk aku, cakap shima boleh shima boleh, aku pun ia kan aje, walaupun hati aku tetap berkate "boleh ke aku?" "ah sudah trial nak dekat aku tak prepare ape" "gila ape" dah mcm-2 ayat yang berunsur negatif keluar.

back to the basic

aku yakin Allah dah rancang yang terbaik untuk aku, aku anggap ini satu dugaan dan cabaran buat aku untuk berjaya, apa yang aku harapkan dan yakin adalah Allah sentiasa berada disisi aku, mendengar keluh kesah aku, penat lelah aku, Allah saja yang tahu, mudah-mudahan aku tak sentiasa merungut malah sentiasa tabah dan sabar. amiiin yang penting aku kene BERUSAHA. chaiyok!

adios.....

Miracle episode 2

selepas solat aku baringkan diri atas katil dengan memeluk bantal sorang-sorang dalam bilik ni memang nyaman kali ni aku terbar...