Posts

Showing posts from June, 2015

PASUM life

Image
PASUM lifehectic!!!!!!!!!
muahaaaahahhaha tu la ayat paling sesuai sape study di PASUM perghh kau bayangkan, almost everyday kuliah start pkul 8 a.m , habis pkul 5 p.m tu pun kalau nasib kau terlebih baik boleh jadi kelas kau habis pukul 6 p.m , ada pulak lab kimia, yg sgt penat! bagi aku dalam byk-byk lab, lab kimia  plg mencabar, my fav subject!!! sbb kau kena buat sensorang siapkan then kena kemas, lepastu kelam kabut kalau  experiment kau tak menjadi, demonstrator mula memekik countdown suruh hantar lab report dan jotter dengan kadar yg segera kau lambat, kau kene kejar demo kau, wahahahahha, lepastu ada lab pijik, nate apa? F-I-Z-I-K, lab fizik cool sikit haa budak hayat ada pulak lab bio, budak fizikal ? lab komputer, jadah ? LOL i mean programming-dalam- makmal-komputer-ada-aircond alah kacang! walaupun! tambah pulak PASUM NI RARE! 4subjek tapi setiap subjek digandakan menjadi LAPAN! YEAY! subjek yg dipelajari untuk pelajar fizikal (kimia 1 &kima 2, fizik 1&fizik 2, k…

oh puterissss

Image
Al-kisah chef terbilang, my mom, datin paduka hanizah abdullah mengajar puteri-puterinya belajar memasak, al-maklum puteri sulung, kate shima menganggur buat sementara waktu selepas tamat pengajian nya di universiti terbilang lagi gemilang, Universiti Malaya Oxford *nakjugak di Malaysia Kingdom *berdekatan dgn planet zulhal
manakala puteri bongsunya, Aini middleton kaki menyibuk tunjuk skill ala-ala.. padahal!
puteri bongsu : mak, sayur ni nak masuk waktu bila.. maaaaak, adik kacau eyy kuah ni, maaaaak ni camne nak potong,makk..  maaak, maaaakkkk

datin paduka ibuku : eyyyy kau yg masak aku pulak yang panas
#rating kalah astro ria

sabar dek ujian

Image
suatu petang yang hening, redup, tenang sangat, angin yg mendayu-dayu, ibu melihat si kakak yg sedang terbaring di sofa "kakak, dah tu, jgn tidur lepas asar, meh sini duk kat buaian dgn mak ambil angin" si kakak pun terus basuh muka dan capai cardigan&tudung, duduk sebelah ibunya di buaian si ibu dan si kakak termenung sekejap, sambil menikmati keindahan alam, suasana kampung yg sgt menenangkan, bunyi cengkerik, bunyi burung haaaaaaaaaaa "mana dapat do suasana mcm ni kat KL" *keluhan hati kakak kakak mulakan bicara "mak, tadi zohor akak dgn opah dgr ceramah kat radio" memang kebiasaan kakak akan menemani opahnya mendengar tausiah kat radio  di ruang tamu bersama opahnya si ibu mendengar dengan kusyuk, apa yg cuba si kakak sampai kan kakak sambung bicara " ustaz cerita, suatu hari Aisyah isteri nabi, minta izin dgn Rasulullah untuk pulang ke kampung, sebab nak jumpa dgn ayah dan ibunyadan nak kepastian tentang fitnah yg Aisyah dengar pasal org me…

Biro Disiplin dan Keselamatan(DECAY) MSKP 15/16

Image
First impression DECAYIANS *sorry, actually aku suka cerita sambil share gambar, kali ni aku taksempat nak upload gambar akak-akak dan abang-abang hot ni semua,  so aku buat ni sebb atas permintaan kengkawan aku, kalau tak memang idokk le teman nak buat, tah kenapa lately ni aku malas nak menulis blog mana tah pergi semangat berkobar aku "blogger havoc"  okay so nak start dari sape? ok lah let start with ketua, ketua yg bertanggungjawab mengheret aku dalam group 'malaikat' ni FAIQ - mamat ni aku kenal pun sebb KEP, pertama kali bila pengetua KUAZ ckp faiq PENGARAH KEP i was like " :O biar bonaaar ?"hahahah sebab xde gaya pak ostad pun hell yeah, aku streotype sgt kot, asal kerohanian je kena beserban, inche kopiah, berjubah.. sebab kalau engkorang usya mamat ni just like the other guys,  ok so nak dijadikan cerita aku n faiq dah banyak berkolaborasi meng-handle progrm so die dah tau kot perangai aku macam mne, bukan apa.. the way die ckp bila dh fedap &quo…

FP MSKP 15/16

Image
3minggu mereput di kuaz, seminngu bengkel fasilitator pelajar, seminggu persiapan MSKP, seminggu MSKP nate apa MSKP tu? MSKP stand for Minggu Suai Kenal Pelajar, untuk pelajar asasi UM ok so let start story morry start dengan minggu bengkel fasilatator pelajar dulu, ini kumpulan 10, ni la first time aku kenal PAAN the avengers, aku baru kenal sape ainun, qiels and arina, sungguh setahun aku di asasi aku tak tahu wujudnya manusia2 ni,  HAHA maaf, bukan apa mostly dieorang from HAYAT so agak rare la muka , yg depan tu FP SENTRAL, kiteorng pggl BOSS, boss dulu FP kiteorng now jadi FP kepada FP, hamekk kau
seminggu bengkel FP, boleh la banyak benda aku belajar, ice breaking yg berkesan maybe, mana taknye, bila dah berpisah till now still contact, masyaAllah, dalam group wasep kalau tak seribu notification aku memang tak sah, disebabkan group FP ni  kira memang dah kamcing habis la kiteorang semua 102 org ni, sweet babe  banyak muka aku xkenal at first, dah kenal, tak kenal maka tak cinta…