Posts

Showing posts from May, 2015

jemaah avengers

Image
bismillah
haritu me and my sistah tgk movie, Avenger : Age Of Ultron *peminatIronMan boleh katakan aku minat jugak ceghite ni sejak dibangku sekolah, wakakaka *pengaruhmedia so layan jela
well masa nak dekat ending cerita ni, time adik-beradik kembar tu bergambung dengan jemaah avengers, *angguk kalau faham.  masa dieorang lawan bagai nak rak dengan ultron tu, aku tetiba teringat dan kaitkan dengan dakwah, *iniserious
ye dakwah, jalan dakwah yang penuh pancaroba, mula-mula kita ragu-ragu dengan kemampuan, tapi bila kite berdamping dengan orang yg betul kita akan berasa lagi yakin..
tapi kalau kita tak berusaha untuk mencari kebenaran sampai bila-bila kita akan menjadi 'katak dibawah tempurung'
that moment si perempuan sihir tu ragu-ragu dan takut untuk menentang kezaliman Hawkeye memberi kata-kata semangat lalu dia bangkit menentang musuh. and it working !
macam kita jugak..bila kita ragu-ragu perkara baik yang kita nak buat, carilah orang yg berilmu dan punyai kefahaman yg lu…