Biro Disiplin dan Keselamatan(DECAY) MSKP 15/16

First impression DECAYIANS
*sorry, actually aku suka cerita sambil share gambar, kali ni aku taksempat nak upload gambar akak-akak dan abang-abang hot ni semua, 
so
aku buat ni sebb atas permintaan kengkawan aku, kalau tak memang idokk le teman nak buat, tah kenapa lately ni aku malas nak menulis blog
mana tah pergi semangat berkobar aku "blogger havoc" 
okay so nak start dari sape? ok lah let start with ketua, ketua yg bertanggungjawab mengheret aku dalam group 'malaikat' ni
FAIQ - mamat ni aku kenal pun sebb KEP, pertama kali bila pengetua KUAZ ckp faiq PENGARAH KEP i was like " :O biar bonaaar ?"hahahah sebab xde gaya pak ostad pun
hell yeah, aku streotype sgt kot, asal kerohanian je kena beserban, inche kopiah, berjubah.. sebab kalau engkorang usya mamat ni just like the other guys,
 ok so nak dijadikan cerita aku n faiq dah banyak berkolaborasi meng-handle progrm so die dah tau kot perangai aku
macam mne, bukan apa.. the way die ckp bila dh fedap "alaaaa kau tau jela shima mcm mne" wahahhahha kurang hajor, mcm terok sgt peghangai aku
conclusion faiq ni bgi aku mcm ABNG LONG, idk how to explain, just imagine, dalam family tu, 
ada ABNG LONG yg bertanggungjwb menjaga adik-adiknya,
so itula FAIQ :)
HALIM - hmmmmmmm mula-mula bg aku mamat ni kerek, dgn rambut pnjgnye, dahla JTK wahahahha sorry lim, yg bestnye kwan aku selalu ngumpat mamat ni
well halim satu group tutorial dgn kwn aku sorg ni, and kwn aku ni asyik gaduh dgn si halim, nak dijadikan cerita, bila kwn aku ni bengang gaduh dlm wasep
die cerita la kat aku, at that time aku tak kenal langsung halim, i was like "mamat yg tinggi lampai tu eyy" pumpang pumpang
satu biro dengan die, dah knal, ok je mamat ni.. sporting.. senang ajak bersembang.. kalau faiq abang long die ni adik la bagi aku... but he a good adviser
aku just curious mcm mana nak tinggi mcm die :O ?
SAIDO - kau ada eyy waktu asasi dulu ? hahhahaha muka pandai, baik, innocent, hah!! konfem! budak hayat ni pewiiiiitttt~~~ sah-sah aku jarang nmpk.. sebab 
 lelaki hayat tenggelam timbul.. ermmm rasanya tu je kot sebab aku tak kenal mamat ni sgt, 2 mnggu je sempat bersua kenal, ayway, congrats saido!
byk betuii iv die dpt, hebad!!!
SHAHRIL- die ni memang dh lama aku perasan, satu kuliah just xpernah tegur je, tpi bila dh kenal, mulut mcm longkang, ada ke patut die panggil aku mangkuk
sebab aku tutup walkie talkie time peak hour *ehehehe my bad..die ni suka menyakitkan hati aku dalam decay, kerja tiptop la, bagus betul, full of commitment, 
kalau dlm family die mcm ABANG NGAH yg menyakitkan hati LOLLZ
AIDIL - ni lagi sorang, kau ada eyy waktu asasi dulu ? till now aku xtau status die fizikal or hayat, let me guesss, muka ganas garang mcm bapak org, hah! konfem! fizikal
ken ken ken... ken-tucky fried chicken! yeay betul! haih, baik sgt la mamat ni, kaki gitar, walaweh, engkorg patut tengok muka die, garang weh kalah hulk
dlm DECAY die xbyk ckp so aku xtau nak describe apa eheheheh tu je kot, pandai main gitar, jelous do.. aku dari dulu aku memang teringin nak belajar main gitar, 
sebab nnti oneday bila aku dah pandai main gitar aku nak nyanyikan satu lagu khas buat yg tersayang ehiks! tapi till now tak berkesempatan *sosad
AKMAL - maaaaaaaaaal~ hahahha aku selalu sebut nama mamat ni sebab akmal seorng yg sgt prihatin, and senang untuk di-minta pertolongan eh mcm paria ayat..
akmal satu group tutor dgn aku, well, mal terkejut tengok perangai aku diluar waktu kuliah dan kelas tutorial, wehhehehehhee he was like "ni ke shima yg aku kenal?"
ya rabbi, aku bukan bidadari bro.. hahhahaahha ermmm apa lagi, mal, you are soooo nerd and kawan yg baik.. nak tau? kwn aku ckp kau chomel, eyyyy peghasan letteww
mal banyak tolong aku dari segi study dll, oh btw die ada payung pedang style do!
ACAP - hak alah! kasanova PASUM ni? sape tak kenal do, kejap lepak dgn perempuan ni kejap lepak dgn perempuan tu, hahhahahaaa bila dh kenal, best kwn dgn acap ni, memahami
hati perempuan *muntah hijau.. mulut potpet kalah perempuan ada gaya konduktor bas yg berjaya dn terbilang, sumpah overshadow gila la mamat ni, kengkadang
aku jeles tgk die "mcm mne je kau kawal ramai audience" well, itu yg hebat bila nak ckp psl acap.. bagi aku acap ni budak nakal, tapi nakal yg berisi MAYBE, 
aktif dlm meeting, and tiptop jugak kerja die, full of commitment, aku suka bincang dgn acap sebab die cepat buat keputusan.. thumbs up gap!
KHAIR - nickname NGAT, MC Malam Emas, aku pernah nmpak time MHS, lepas tu xprnah nmpak dah, aku ingat die hayat..
satu group PERAKIANS, bila time bengkel FP ritu kumpul ikut negeri kelahiran, jumpa balik, ala-ala throwback
"eh mamat ni la" cara die introduce pun sama mcm MHS ritu, kawan LOPAAAAA, mak aku dalam kelas AF2 hahahaaaaa 
dalam group decay, byk main mamat ni, ya Allah buat org gelak no.1 .. ada satu malam tu aku stu group dgn die untk perbncangn hri pndftaran..
kiteorng xtau skop kerja kiteorg apa, dpt sembang dgn Ngat memang boleh terseliuh small intestine aku asyik gelak, smpai menangis, perghh lagho sgt time tu hahhahaha
tapi bila bagi kerja memang boleh diharap, mula-mula aku ragu-ragu jugak, Ngat ni dahla muka xbengis asyik buat lawak budak nak dengar ke?
bila dah kerja.. ok je, Ngat buat kerja dgn baik, bagus anak mak ni...LOL.. suka kwn dgn NGAT ni.. teringat pulak kwn aku kat MRSM dulu suka hiburkan aku bila aku tgh 
stress,sedih,depression etc
TOM - tom ermmmmm rare jugak nama tu, pernah nampak kat PASUM LOL, yela asyik berkepit dgn perempuan, oohh bru tau tu geng die hahahhaah "yela, budak hayat" tapi xpernah tegur,
baik jugak mamat ni, kalau nak minta tlg senang je, bagi aku tom 'like a cool kid' cehhhh, tom dah ada kereta sendiri bapaaak aah lawa siot, mamat ni pun suka
buat lawak sepupu sepapat dengan NGAT, asyik buat lawak je keje
for boys, faiq abang long, halim adik yg harus sentiasa di-beri peringatan drpd abang, ax abg ngah, ngat adik plg kecik yg abg-abg die kena jaga mkn die, wahahhaha
yg lain ibarat kwn-kwn yg baik :) so jom ceghita pasal the gurlszzz pulak


girlszzz, boleh tak aku nak ckp semuanya SU hahahha bagusla dieorng ni, dtg kat aku "shima, ada benda tak nak tolong" haaaa kau jgn ditanya habis semua kerja SU aku bagi 
kat dieorng semua, smpai aku takde kerja, jahat kan aku? aku tau... then aku tinggal finalise dan email kepada SU MSKP hehhehe tapi sikit pun aku xde niat
nak buli ke apa, dieorng pun faham, aku ni kalau dpt kerja then mula la kelam kambut,frust mcm mana nak setel semua benda *bak kata dieorng.. i think i should know how to handle my self first
hahahahaha  memang ye pon ^_^ "ajenye yeee"
IMAN - sis ni sahabat yg baik, org yg plg sabar melayan kerenah aku hheehhee, pergi mana-mana memang together dgn aku, ibaratnya "ada shima adalah iman" atupun 
"dimana ada shima disitu ada iman" bukan apa, kalau iman xde dengan aku, org lain akan tanya "mana iman?" ngehehhehe sweet kan? iman selalu ingatkan aku byk perkara
aku ni pelupa tegar, Tokoh FI taaaauuuuu pewiiiiitttt... iman sgt jaga makan aku, sebab nya aku ni byk benda alergi tapi telan jugak, lepatu
mlm mula la semput, bibir bengkak, bdn gatal-gatal, tekak gatal.. hahahaha tu yg kne membebel dgn iman, dh mcm mak aku kat PASUM, kalau dh tokoh mesti la 
kerja tiptop kennn
NAZATUL - akak panndai ni, die suka pggl aku intan sbb muka dn perwatakan aku sama mcm kwn seseri die ^_^ bagusla naza ni, bagi kerja apapun boleh buat, selalu tolong
aku buat kerja su, smpai tgh mlm, iman naza n Z byk sgt jasa dieorng buat kerja SU ni, well aku bukanlah pakar bab-bab SU :( naza ni suka puji aku tinggi menggunung
hahhahaaaaa padahal aku xdela hebat mana,takde la puji apapun, ayat yg plg aku ingat "shima ni nmpk je ganas tapi dgn kiteorng die lembut sgt, dgn lelaki je die keras" LOL
yg sebetulnya naza ni suka menyenangkan hati org :) thats the truth.. suka kwn dgn naza, kiteorng share minat yg sama tau, i mean
bukan hobi tapi cita-cita :) KITEORNG SAMA-SAMA BERHARAP, dapat masuk UM, dlm course CHEMICAL ENGINEERING, takpun sama-sama dapat UTM, course yg sama ehiks! 
C to the O to the M to the E to the L
AINCHOW - hai ain, teman seperjuangan, kalau aku tgh marah ain pandai tenangkan aku, eh aku cepat reda tau, "sokay shima, everything just gonna be fine, no, shima xperlu rasa
sebersalah, suara shima kan memang pitch die tggi mcm tu, xpe dieorng faham, shima bukannya marah, marah pun ada sebab, naaah nak gula-gula?" terus aku tersenyum kau tau? tak kenal
lama pun ain ni, tapi die dah blh detect org tu mcm mne and tau mcm mne nak handle, ain belajar mana eyy teknik tu ? hhahahhaa vegetarian, sumpah salute doh kat ain
semua jenis sayur die telan, aku tgk pun mcm nak termuntah *aku anti-vege.. especially bila die telan sayur hijau yg pekat dn ada bau.. aku suka sayur yg xde bau sayur, 
org anti-vege je yg faham statement ni LOL.. OOOH HA! ain speak chinese dgn family die BRAVO!!!!! 
INTAN - kenal time FI tapi tu pun xpernah sembang berborak, usya dari jauh "ooooh tu intan khusna" haa mcm tu la.. aku suka slang kedah, bercita-cita nak cri org kedah aku ni
hahahhahaha and she know that.. ehikss! aku suka dengaq slang kedah dia, perghhh pekat bakhang! but still xboleh lawan kepekatan slang kawan aku, IRSYAD dan CAMPOQ!
WAHAHA intan ni kuat bangkang, kalau aku kata A, ada je idea lain ckp "B pun okay gak" ok peh? ada org mcm ni la baru A-D-V-E-N-T-U-R-E kerja kita, the gurlszzz kerja memang
boleh diharap *proud
NURUL - xpernah nmpk sebelum ni, hayat for sure, sebab xpernah nmpak, eceh..ermmmmmm dalam decay, bagi respon yg baik, so tu jela first impression aku hahahhaa 
sebab bru kenal and tak pernah nampak kahkahkah
ZALIKHA - halamak keknis ni, kalau aku jadi laki, boleh cair doh dengan minah ni, mcm mana tah nak lemah lembut seayu kau ha? kau guna terlajak laris eyy, 
sampai sekarang aku tak puas hati dgn minah ni sebab kan game "mati atau tak" die taknak bagitau aku teknik game tu, dah la aku lembap ya rabbi game-game IQ ni
Zalikha sanggup berkorban demi aku tau, caring sangat, aku ingat lgi masa aku demam ritu, dekat 3hari aku xmakan nasi, just minum air, then die belikan aku makanan 
(roti,ais lemon tea,sneakers,cadbury) dgn harapan aku makan, tpi malangnya, die dtg dorm aku, tgk bungkusan tu aku xsentuh pun LOLL muka die kalau engkorng tgk
sedih gila, macam nak telan aku, hahahaha terus aku minta maaf, aku suka panggil die Z, Z kawan yg baik, pendengar yg setia 
MUSHY - sape xkenal DIVA PASUM ni, hahahahaha aku panggil die diva sebab time dinner perghh dress die memang xnak kalah, hahahahaha memang berani betul minah ni bab bergaya no satu
mushy ni lagi laaaa, kalau si Z lembut die tahap kek span mushy lembut die tahap kapas kot LOL 
hehehhehe aku rasa aku terlalu tegas la, sebab ritu aku tegur die jgn lambat, tah apa aku buat sampai die menangis, xtau la die menangis sebab apa
tapi tangisan dan airmata die buat aku terasa "aku kena bertanggungjawab setiap tetesan airmata itu" hahaha
eh kau jgn memain tau faiq tegur kau boleh cair,
tapi aku kau jgn harap, HAHAHAHA aku rasa kena belajar dgn faiq ni mcm mne nak ambil hati wanita ehpulak?! aku start kenal mushy dari halaqah, kiteorng satu halaqah dgn kak Alia :)
dari situ dh kenal, kalau terserempak tu ada jugak tegur-tegur, mushy ni baik org nya, kadang-kadang aku terhibur tgk perangai pelik minah ni LOL ;D
last but not least, aku nak minta maaf atas kesilapan aku, komen-komen aku tulis psl korg jgn ambil hati, anggap saja sebagai hiburan
to guys, mana yg terasa dgn teguran aku, time aku meninggi suara ke ada yg terasa smpai skrg ada rasa dendam, haaa pm aku jom settle cara jantan hhahahahhaha
oohh jgn high expectation sgt pasal aku,aku byk kurang, dulu aku sgt nakal org nya, kengkadang terbawak perangai tu smpai mcm tak sesuai dgn personaliti muslimah 
minta maaf ye, aku punya nada suara memang kalah komander kawad kaki
to girlssssss, aku sayang korang sangat-sangat, sorry tau mana-mana muslimah decay yg terasa dgn aku, aku minta maaf
semoga kita semua ketemu lagi, at that time semua dah jadi org hebat, dan masing-masing dikalangan kita
semangat dan berkobar dalam medan perjuangan untuk memperjuangkan
agama tercinta yakni Agama Allah yg satu, in sya Allah
 #rakansperjuangan #functionhebat #pejuangAgamaAllah
#muslimSejati #MuslimahGagah

Comments

hai shima, saia peminat blog awaa

~NGAT
ke peminat aku *ok tak punchline saia?-KATE-
Fifiey Azmi said…
HAHAHAHAHAHAHAHAH FP di mana mana HAHAHAHAHAHAHAHA *iKenot*

Popular posts from this blog

Hai Awek!

naluri abah

ANSARA

aku rasa

PASUM life