PASUM is mine

setelah sekian lama menunggu, akhirnya aku ditawarkan ke program asasi di Universiti Malaya
am i dreaming right now ? *muka minta penampar
dari kecik selalu jugak dengar
"universiti malaya ni budak genius je layak"
dengan penuh rasa rendah diri
"mimpi jelaaaaaa aku nk masuk" *tunduk kepiluan
eceeeeh, siapa sangka kan? rezeki Allah dah tetapkan, bodoh mana kau miskin mana kau
kalau Allah dah tetapkan universiti Oxford kau punya, tetap kau punyaaaaa
ecehhhh
cukup melegakan hati, naaaah hamik kau nak sangat
org paling happy of course la my bidadari syurga (my ummi) HAHAHAH n my intan berlian (my abah) ngehngeh, in sya Allah, sabtu minggu depan aku daftar, 
tahniah kepada kawan-kawan yg lain dapat masuk UIA, UITM, Matrikulasi, FORM 6 and so on
goodluck kepada kawan-kawan yg sedang menunggu keputusan MARA
aku yakin A-level and IB (International Baccularate) dah ada dalam mimpi
eceeeeh, tahniah kalau dapat yg xdapat jgn kecewaaaa 
tu je mampu cakap
wahahahahha
conclusion : rezeki Allah dah tetapkan, yang penting jangan putus harapan dengan Al-Khaliq kita yang Maha Kaya, pesanan ringkas dari saya, prof.shima hanya di era
*double wakakakaa

2 comments:

Izah Akma said...

wah bukan senang nak masuk PASUM ni. Tahniah. Semoga berjaya :)

kisah 'Prof Shima' said...

thank you ya ukhti <3 amin and in sya Allah, you too all the best :)

Naluri ibu

kebiasaannya, sebelum kuliah start, aku akan sarapan walau secebis roti so pagi tadi aku makan roti canai telur kat kafe Fac.Engine...