budak U

Alhamdulilah, perjalanan aku hari ni dipermudahkan oleh Allah azza wajalla
maha suci Allah
so pegi mano eyh jang ?
aku pergi seri iskandar la bro sebab 
  1. take my mum back home since she had done a courses at KEMAS sri iskandar for 5days!
  2. to see my friends at UTP
thanks a lot to Amni syasya, because she willing accompany me went to sri iskandar, if not
membatu membisu dan segala 'mem' aku sorang-sorang dlm kereta

 NGEEE .. ni la amni si comel lote

mula-mula p utp jumpa buah-buah-buah-buah hati aku ni

 ieka cantik (biru) and ama comel (merah)
 *they always call their name like that
cnth
-ieka- "hello,kak shima, ni ieka cantik, kak  shima kat mane?"
HAHA dont be confused dear, we're same age, but she love call me 'kakshima' maybe before this we were roomate and we(p307)'s girls was like a happy family
-ama- "kak shima, kite dah save no kite dalam fon kak shima, nama ama comel tau"
love you both sooooooooooooo much.. they always make me laugh, sincerely when i  got stressed and feeling burden with my studies i approched them at that moment i forgot all my troubles but it just a sampingan laaa, the most hakikat is we must back to Allah, Allah knows everything and HE always know how we feel and only HIM can make us calm, trust me!

this is sophie (pink) and wani (yellow)

*dah  macam colour power ranger kuikuikui

 they were so excited when am drove and could go out or hanging out ataupun bahasa budak asrama 'outing'  for a while since they not have transport to go anywhere
so kiteorang ronda-ronda p billion
ambooi, kalau boleh semua nak borong 

...........

............

.........

okay sambung, baru lepas makan burger Otai terlajak laris! haha
sodapnyooo burger dging spesial kihkihkih

*done for advertisement

so sambung

*berapa kali nk sambung tapi tak sambung-sambung kalau macam tu baik takpayah sambung

yela yela jom sambung

lepas tu makan tengah hari at kafe utp, kata ama, kafe budak foundation sebab area-area tu ramai budak foundation, bukan foundation tutup parut tu haha

makan-makan, sambil bercakap *tak salah dari segi sunnah, sebab Rasulullah pun bercakap ketika makan :)
dari segi adat melayu tak sopan la kan, tapiiiii kesah? eceh -.-

we have so much thing to talking about, yela cik kiah and joyah kepoci dah lama tak jumpa banyak la benda nak berstory-morry nyeeeee and we recall back our sweet memories MRSM life
comel je

kaybye tu je
apa-apa pun am proud with you all girls, always be yourself tau ama,just ignore all the sucks thing.. kesah? you both still look pretty with your perangai yg gila gaban HAHAHA
goodluck, all the best, I always pray the best for you oulls, please pray for me too, taklama lagi depa nak amik degree, aku baru nak masuk asasi, *yakinnye in sya Allah
and last but not least be a good muslimah, Allah is number one for us!!!!!

#Allahuakbar
#fisabilillah
#love Allah
#love Rasulullah

1 comment:

Amin said...

salam akak,saya spm leaver 2015.nak tanye,masa akak mohon upu dulu ade simbol # x kat asasi UM?sbb skrg asasi UM dah xdek dah simbol tu.

Naluri ibu

kebiasaannya, sebelum kuliah start, aku akan sarapan walau secebis roti so pagi tadi aku makan roti canai telur kat kafe Fac.Engine...