alhamdulilah


subhanallah, alhamdulilah, rasa syukur tak terkira, Allah pertemukan aku dengan RAMADHAN lagi
takkan ku sia-sia kan, 

sempena bulan ramadhan ni, haih, banyak la hajat nyee
so my nawaitu nak khatam AL-QURAN NUR KARIM dlm masa sebulan, rasa nye macam tak kot
ehem ehem paham paham le ye kome

apa yang beza antara bulan ramdhan dengan bulan bulan yg lain ?
yee semestinya ibadah, ganjaran pahala, dan yg utama lailatur qadar.
masyaAllah, apa lagi kawan-kawan, jom kita lumba beribadah ?
bukan siapa paling banyak , tapi siapa paling terbaik ibadah nya
ye kawan-kawan, Allah ukur ibadah seseorang itu, bukan dengan JUMLAH banyak atau sikit
tapi

KUALITI, terbaik atau moderate :)

so nak share sikit,
bulan ramadhan ni memang la SYAITAN dibelenggu, tapi nafsu kita bebas menguasai diri
hadoi, kawan-kawan! jom kita berperang dengan hawa nafsu kita, kalau kita senang kalah dengan nafsu, so senang la kita kalah dengan syaitan, nauzubillah....
kita kuat kan ? jom buktikan, masa ni la kita kene tunjuk HERO and POWER kita

kita kene lawan 
nafsu tidur
nafsu makan
nafsu malas nak terwaih
...............

dear nafsu,
if you're a person I will kick you dear ><

jom nak, dalam satu hari kita try habis kan satu juzuk
lepas tu buat solat tahajjud istiqamah
okay then, terawaih jgn hari pertama je tau kawan-kawan, kita buat sungguh-2, yela Ramadhan kan setahun sekali,
lepastu kita buat solat taubat, tambah-tambah time fasa kedua ni, Allah galakkan hambanya menangis minta ampun dan bertaubat pada-NYA, ya Allah, MAHA PENGAMPUN kan rabb kita ?

jadi jom sahut cabaran prof shima ? ade bran ? :)


No comments:

Miracle episode 2

selepas solat aku baringkan diri atas katil dengan memeluk bantal sorang-sorang dalam bilik ni memang nyaman kali ni aku terbar...