kembali ke rahmatullah


siapakah ? shima ? alhamdulilah dipanjangkan umur lagi, alhamdulilah Allah masih mahu beri peluang kat aku untuk tingkatkan lagi ibadah, just now tibe-2 tergerak hati aku nak stalk arwah 'kak yasmin'. okay actually kalau korang nak tau, aku minat jugak kat akak ni sebab :-

1) die cantik ^^
2) salah seorang daripada follower blog arwah

arwah kak yasmin

cantik kan ? die mix english taksilap, macam mana aku boleh kenal arwah kak yasmin ? bermula dari laman sosial 'TAGGED' arwah kak yasmin komen gambar aku, she said "cute :)" then aku pun usya die punya acc. waaaaaaaaaah! terpana aku dibuatnya. subhanallah! cantik. macam barbie doll. tambah-tambah time tu gambar die takpakai tudung lagi. kadang-2 aku tgk mcm taylor swift pun ade :') lepastu aku dapat tau die ade blog, ni link die

http://misschronicz.blogspot.com/

memang aku terpikat baca blog die. dari segi penulisan blog die memang de bomb! kelakar+santai. 
awesomeee. aku takhenti gelak bila baca blog arwah kak yasmin. pandai akak tulis <3
then, aku masuk asrama, so lama jugak aku tak usya akak ni, *perhatian hampir tiap hari aku takpernah miss bace blog arwah sebelum masuk asrama* baru harini aku berkesempatan nak usya.
aku bukak fan page die "arwah yasmin"
aku tak terkejut lagi, aku cakap "alaaa die main-2 ni, kak yasmin kan suka gurau-2"
geledah punya geledah. YA ALLAH! luluh berkecai hati aku x(
hmm sedih weh, hati aku meronta-ronta "apa?!!! akakcantik dah meninggal ? tapi kenapa kenapa kenapa ?"
hmm so aku mintak belas ikhsan dari korang semua, sedekah kan al-fatihah buat arwah, jgn tanya aku kenapa arwah kak yasmin meninggal sebab aku pun tak sure sgt, tgk dari komen-2 arwah meninggal sebabkan kemalangan, hm apa-2 pun aku ucapkan takziah buat keluarga arwah even kejadian dah berlalu selama 40-hari. sorry kak yasmin, baru sekarang saya tahu x(

just wanna say : akak cantik, saya akan selalu doakan akak, mudah-mudahan Allah ringankan hisab akak seringan-ringan penghisaban 'allahummahasibnihisabanyasiro,allahummahasibnihisabayasiro' dan ditempatkan dalam golongan orang-orang yg beriman. amin yarabbalamin :') al-fatihah 



sedikit ceramah atau pengajaran 
#kepada pembaca, moga anda semua mengambil  ikhtibar dari post di atas, AJAL tak mengira usia, pintu taubat sentiasa terbuka, Allah Maha Pengampun, sebesar mana dosa kita, kalau kita bersungguh-sungguh minta ampun Allah pasti akan ampunkan kerana Allah malu bila hambanya berdoa , Dia tidak kabulkan..
kepada yang sedang bercouple berhentilah, couple itu haram, kerana couple itu pintu kepada perbuatan zina,
yang masih tidak  menutup aurat, perubahan memerlukan masa right ? so tak salah kite start perlahan-lahan dari sekarang menutup aurat, begitu juga kepada lelaki yg mana hobinya memakai seluar 3suku, ingatlah jagalah aurat anda
bukan niat saya untuk show off yg saya ni berlagak alim, taubatlah konon, bajet bagus bagai, niat saya hanyalah untuk mengajak saudara-saudari muslim sekalian melakukan kebaikan
kerana sudah menjadi tanggungjawab saya sebagai seorang muslim menjalankan amanah dimuka bumi
AMAR MKRUF NAHI MUNGKAR

WASSALAM :)



No comments:

Naluri ibu

kebiasaannya, sebelum kuliah start, aku akan sarapan walau secebis roti so pagi tadi aku makan roti canai telur kat kafe Fac.Engine...