trial raya


aku rasa tahun ni aku tak raya, bukan rasa tapi sememangnya, trial just around the corner, semua cikgu bagi kata-kata semngat

"tak ada istilah TRIAL MARA SENANG" 

yeaaah, memang semangat sungguh aku nak exam trial ni, haih, so semua mrsm students tengah dok rebut nak dapat  kan SPIP, persoalannya di sini apakah SPIP ?

SPIP dulu dikenali sebagai SKIM PELAJAR CEMERLANG yg juga lebih dikenali sebagai SPC tika dahulu kala *walaawehh, SPIP ni khas buat anak jati MARA, cewaaah a.k.a mrsm students, SPIP ni mcm biasiswa yg menggunakan result trial only, so kalau dapat SPIP ni kau takpayah risau pape dah pasal duit, belajar kat mana, course ape,korang boleh pilih U mana korg suke n courese ape yg korg nak, kira korang fast track la, habis je SPM korang dh boleh start sambung belajar U, so grad pun cepat, dapat kerja awal, kahwin pun awal? *tiada kaitan 

then, baru-baru ni highlanderz baru habis exam pre-trial, kurang memberangsangkan, tapi kalau nak ikutkan, alhamdulilah, aku bersyukur dengan result aku 3A5B1D haaaaaaaaaaaaaaaaaaa physics aku D, T.T nak menagis tak guna, cikgu Sal tanda kertas, then die komen
"weh, pahal ni weh, kau lupe ke ape aku ajar" hahaha otaii je 
aku pun sengih, yes, memang byk misstake aku buat, bila aku cek balik kertas physics
aku rasa mcm : "weh, asal aku jawab mcm ni weh ?" nah -.- mcm hape je aku jwb, 
so, membe aku tanya " kau tak nangis ke?"
aku jawab "tak. takguna aku nangis, aku sabar jela, ni cabaran buat aku, dapat gred D dekat-dekat trial"

memandangkan nak dapat SPIP result kene gempak at least all B+, no C, setiap semester mesti 3.0 above, and  so more, so guys doakan aku, mudah-mudahan shima kamaruzaman dapat straight A trial n dimurahkan rezeki dapat SPIP amin :)



BILA BOSAN NI LA JADI NYA*KALAU SUKA LIKE JER :)

No comments: