shima come back

holla guys, lama aku meyepi, terlalu banyak benda aku nak share dengan engkorang semua, terlalu banyak perubahan aku hadapi, engkorang apa tahu?
banyak dan banyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak!
ok nak start tang mana ? tarbiah ? tips ? nasihat ? pengalaman ? sharing?
baik cakap cepat nak cerita apa?

lollzzzz

ok let start with bismillahirahmanirahimmm

asasi dah habis, sekarang aku menganggur, tgh tunggu tawaran kerja from makchee sedaghe
tunggu panggilan Fasilitator kemasukan PASUM 2015 wuhuuu!!! dulu aku disambut kini aku menyambut kedatangn adik adik pasum yg bijak lagi belaka hashtag bahasakelaut 

post kalini agak panjang dan lebar tinggi dan menggunung, saje nak share apa je aku buat kat pasum selama dua semester ye dakk? mesti engkorang curious tahap dewa kenn ?

first and formost biar aku cerita orang orang yg bertakhta di hati aku yeee, haaa untuk pengetahuan engkorang semua mereka semua nila yg mewarnai hidup aku selama di PASUM tanpa dieorang takdelah insan yang bergelar shimok (nama manja aku dipanggil oleh alien-alien AF2)

ni moment habis last paper, aka merdeka asasi!!!!! kau tengok berapa kerat je yg ada, pemuda yg gagah perkasa yang lain tu entah kemana

kau tengok, betapa berseri muke kiteorang, kau hade?

haaaa perempuan perempuan ni la yang bertanggungjawab layan peghangaiiii gila-gila aku, dieorang lagi gila, trust me, kalau bab bergambo jgn cakap, ni bru sikit tahap hodoh, ada banyak lagi gambar yang hodoh belaka, wahahahha

jengjengjeng!! ni geng tarbiah aku, ecewaaaaaahh, let me introduce, dari yg plg kiri
(sofiyah si manis,rawdhah si ayu, kak mina yang gagah, shima si cantik *mohonpenampar,ain yang garang)
dari yang paling kanan
(fitri si alim,adham budak hot,ekhwan yang poyo,adi yang manja, dan abang long kita si faiq)

*sorry for nickname >.< random doh

secara ringkas kiteorang adalah Ahli Jemaah JKP Kerohanian & Perpaduan Kolej kediaman Ungku Aziz,
banyak jugak program yang kiteorang dh handle, antaranya solat hajat siri 1&2, majlis restu ilmu, festival islam

thanks to Allah kerana pertemukan mereka *thumbs up!



ni pulak geng 'exam hall' hahahah pekebenda tah
tudung cekelat tu roomate gua yang swag, suka duka riang ria tawa duka banyak dah kiteorang share
bawah tu iman ismail, yaa my bestfriend, start MHS lgi dh rapat, geng kuliah, iman ni macam makcik merangkap nenek merangkap mak aku, kalah mak aku, sebab die asyik membebel kat aku bila aku tetap berdegil nak makan makanan seafood *alergitegarseafood wahahaaaaa shes too concern about me, 

bukan apa, kalau aku makan seafood aku bertukar jadi monster, bibir membesar,tekak mula rasa sempit dan mengeluarkan bunyi yg aneh, tangan gatal, start bersin, dan mula menyedut hingus yg meleleh tanpa berhenti walaweh nikmat!
and yang tudung hijau tu roomate iman ngheeeee my friend also :)

tadaaaaaaaaaa! nila dak dak kelas AF2, kelas ni bagi aku superb aaah banyak gila budak bijak, ada budak golden boy, budak band six, budak top 20, budak forflet, budak kaki game, budak hipster, budak tarian zapin,ketua blok D, budak alim, budak pendek, budak kedah kokdiang, budak budak and so on

and ini hidayah, my favourite girl, geng kuliah,geng study aku, at first ambition kiteorang sama, tapi akhir sem dayah tukar bidang but still engineering, heheheeeeee suka kawan dgn dayah ni, dayah siap bagi aku special song untuk aku tau kau hado?

ni syahira, geng study week aku, wahahahhaaaaaa she always seek an advice from me, and mudah sgt terhibur dgn joke aku, kiteorang sembang memang mcm cik kiah kipochi dari kampung seberang, aku panggil die jah, die panggil aku mah, then sembang mcm makcik makcik dok sembang bawah pokok makan rojak, wahahhaha 

so setakat ni je dulu ye, lepas ni aku share benda lain pulak ye, 
sebelum beredar,

sedikit pesanan, hidup kita ni kena ada perubahan :) berubahlah ke arah kebaikan
kalau dulu kau couple berubahlah jadi pencinta yg setia kepada sang Pencipta Allah yang Satu, kalau dulu kau free hair, berhijablah sementara peluang masih ada, jika dulu kau 
so-sial, berubahlah menjadi orang yg sgt menjaga adab,ikhtilat,
kalau kita jaga Agama Allah, Allah akan menjaga kita :)






1 comment:

Iman Ismail said...

Shima..awk patut tmbh kat caption kte tu.nenek y plg byk bebel ble cucu dia gatal tgn nk mkn seafood..peace yo.

shima suka berpolitik, tak suka berpoligami

sebelum bukaknya sem 5, aku ditawarkan dengan macam-macam jawatan dan aktiviti untuk diuruskan pada mulanya aku agak ghairah dgn ta...