malam cinta rasul

Alhamdulilah, Allah mengizinkan aku dan sahabat ku, syazwani ayeob menghadiri taman-taman syurga
eceeeeeeeeeeeeeeeeeeehwaaaaahhh
selalu dapat tengok hamba Allah ini dekat TV and selalu dengar qasidah beliau dari corong-corong radio sahaja 
noooowww
the real!
habib syeikh abdul qadir as-segghaf
walaupun dari jauh T_T hhmmmm 
but the best experienced forevaaaah
 qasidah yg penuh semangat
for the first time aku tgk org ramai-ramai mcm buat gaya-gaya tu kenn,
pelik,
dlm hati
 "ehh betul ke ni, boleh ke mcm ni? mcm melebih je?"
haa mcm -mcm jugak la setan hasut aku
bila aku fikir balik, tak salah!!!!!
dari kau goyang tak tentu hala baik kau selawat  (but please jgn buat gaya yg mcm hapeee smpai mengundang kontroversi mcm dlm youtube)
correction
kita bukan menggangungkan Rasulullah melebihi Allah tujuan selawat adalah kita ingin mengangkat darjat Rasulullah sedangkan Allah dan para malaikat selawat ke atas nabi kita hamba Allah ini apatah lagi ?
please jgn terpengaruh dgn kata-kata puak wahabi and others yg kata ini syirik
nauzubillah
mari berselawat dan berzikir!
majlis yang penuh barakah ni berjalan dengan lancar yang paling buat aku tesentuh 
time solat maghrib berjemaah tengah padang mahsyar stadium 
can you imagine that
time tu langit warna ungu-kuning-biru-merah
haaa mcm mcm kaler la senang cerita then korang  sujud ramai-ramai habis solat tadah tangan 
berdoa
and mendongak ke langit
subhanallah, seriously, time ni aku rasa sangat-sangat hina-kerdil 
Allah Maha Besar
 tengok langit dah gerun betapa hebat Allah s.w.t
bila fikir sejenak masih ramai di luar sana kufur terhadap Allah dan masih lalai 
termasuk diri aku juga sering kali lalai kita manusia tidak lari dari kesilapan selagi pintu taubat masih terbuka selagi matahari tidak terbit dari barat jadi ayuh bertaubat!
ya Allah aku banyak berdosa, and yeaahh, sumpah sebak 
berdoa dengan kusyuk
oh yaaa kami diimamkan oleh seorang budak tahfiz, suara dia sekali dua dengar mcm org dewasa bila aku tgk kat skrin
hanya seorang pelajar tahfiz yg masih kecil dan sangat muda tapi hafazan dan bacaan tip top
impressed!!!
cuba lihat diri kita balik ?
masya Allah *tunduk-pejam mata
here some photos that I could share with you guyssss
early bird tak aku dtg ?  wakakaka *grammatical erorr

i cant stop staring their eyes (those girls who wearing niqab) hahahahha im pretty sure they so beautiful girl
and hati aku berbisik "come on shima come on kau bila lagi?" 
hmmmmmmmmm

the para jemaah 

tudiaaaaaaaaa syeikh yang dinanti-nantikan :)))))) hash tag feeling good

 okayy fine ni dah cukup depan aku duduk, still kena tengpok guna skrin *sedih!

i can see from here budak PLKN sooo excited!!
ahaaaaaa and they so united!! teringat zaman sekolah kat MRSM pengkalan hulu, sorak ramai-ramai hmmmm rindu sahabat handai <3



okay gambar ni at the end of event, so beli ice blended jap, konon nak tunggu sampai habis malas nak duduk depan so kiteorang bedal main duduk, then rasa mcm pelik sangat asal kat depan semua lelaki ?
rupanya kiteorang salah tempat T_T malunyeeeee sampai air yg kiteorang minum dah habis baru sedar salah tempat so penyudahnya tebalkan muke buat-buat taktau, oh yaaaa belakang kiteorang actually ramai je perempuan tapi dgn family T_T kahkahkahkah *taklawak doh
so conclusion ambil pengajaran, jangan seronok selawat balik takde rasa apa-apa i mean at least timbul kesedaran dan perubahan
peringatan buat diri dan semua :)
"weh jom tangkap gambar jap" *said shima to wani
 adioosss

BILA BOSAN NI LA JADI NYA*KALAU SUKA LIKE JER :)

rezeki dari Allah

setelah sekian lama aku menunggu... sampai mimpi-mimpi kau tau
pada suatu malam yg dingin.. aku lena di ulik mimpi
mimpi tu seolah-olah bawa aku ke sebuah university
besar papan tanda
terang-terang tulis
"UNIVERSITY MALAYA"
dlm mimpi tu jugak.. aq tgk ada ramai org... yg aku sdg sibuk menelaah buku dan kusyuk dengar professor bagi syarahan
amboiii yg plg best
aku nmpak banner
"program asasi sains fizikal"
kat itu pulak aku nak mcm-mcm jenis mathematics 
simbol mathematics bersepah sana sini
haha lawak
lepastu aku dgr satu suara
"asasi fizikal ni tough, so you must get ready"
terus aku terjaga....
 mcm ni laaa mimpi aku.. terus aku cerita kat mak.. mak aku ckp
"Alhamdulilah"
aku hanye menyepi.. takut kecewa kalau letak harapan yg tinggi
aku apply mara, kene reject, aku apply jpa kene reject, apply swasta time tu jugak dapat tapi aku dapat je surat twrn swasta aku tolak tepi... LOL taktau kenapa.. bukan tak bersyukur.. aku bersyukur sgt tapi tah kenapa hati aku ni asyik ckp
"naak asasi "
haaa sekali
hari ni Allah tunaikan hajat aku

tak sangka
inilah namanya.. mimpi jadi kenyataan
masyaAllah
dapat je twaran seriously rasa mcm nak menangis
menangis kegembiraan
kirenye satu langkah je lagi aku nak capai hasrat aku
in sya Allah

thanks to those who always keep support and pray for me
seriously weh.. tanpa doa dari anda semua
aku takkan dapat semua ni
rezeki tu Allah dah tentukan right?
tu yg buat aku sgt yakin dan masih bersemangat bila acapkali di reject oleh mara keh keh keh

semoga Allah permudahkan segala urusan saya dan anda semua
all the best untuk rakan-rakan yg lain... seriously rasa happy sgt tgk membe-membe yg dpt buat IB, A-LEVEL.. subhanallah... itu sebahagian impian aku tapi tak tercapai.. tgk kawan dapat pun dah cukup meng-happy kan aku #pahal ayat jiwang karat ni

but seriously wehhhhhhhhhhhhh

#iloveAllah
#iloveRasulullah
#andddddddddddd ILOVEYOU!!!


BILA BOSAN NI LA JADI NYA*KALAU SUKA LIKE JER :)

budak U

Alhamdulilah, perjalanan aku hari ni dipermudahkan oleh Allah azza wajalla
maha suci Allah
so pegi mano eyh jang ?
aku pergi seri iskandar la bro sebab 
  1. take my mum back home since she had done a courses at KEMAS sri iskandar for 5days!
  2. to see my friends at UTP
thanks a lot to Amni syasya, because she willing accompany me went to sri iskandar, if not
membatu membisu dan segala 'mem' aku sorang-sorang dlm kereta

 NGEEE .. ni la amni si comel lote

mula-mula p utp jumpa buah-buah-buah-buah hati aku ni

 ieka cantik (biru) and ama comel (merah)
 *they always call their name like that
cnth
-ieka- "hello,kak shima, ni ieka cantik, kak  shima kat mane?"
HAHA dont be confused dear, we're same age, but she love call me 'kakshima' maybe before this we were roomate and we(p307)'s girls was like a happy family
-ama- "kak shima, kite dah save no kite dalam fon kak shima, nama ama comel tau"
love you both sooooooooooooo much.. they always make me laugh, sincerely when i  got stressed and feeling burden with my studies i approched them at that moment i forgot all my troubles but it just a sampingan laaa, the most hakikat is we must back to Allah, Allah knows everything and HE always know how we feel and only HIM can make us calm, trust me!

this is sophie (pink) and wani (yellow)

*dah  macam colour power ranger kuikuikui

 they were so excited when am drove and could go out or hanging out ataupun bahasa budak asrama 'outing'  for a while since they not have transport to go anywhere
so kiteorang ronda-ronda p billion
ambooi, kalau boleh semua nak borong 

...........

............

.........

okay sambung, baru lepas makan burger Otai terlajak laris! haha
sodapnyooo burger dging spesial kihkihkih

*done for advertisement

so sambung

*berapa kali nk sambung tapi tak sambung-sambung kalau macam tu baik takpayah sambung

yela yela jom sambung

lepas tu makan tengah hari at kafe utp, kata ama, kafe budak foundation sebab area-area tu ramai budak foundation, bukan foundation tutup parut tu haha

makan-makan, sambil bercakap *tak salah dari segi sunnah, sebab Rasulullah pun bercakap ketika makan :)
dari segi adat melayu tak sopan la kan, tapiiiii kesah? eceh -.-

we have so much thing to talking about, yela cik kiah and joyah kepoci dah lama tak jumpa banyak la benda nak berstory-morry nyeeeee and we recall back our sweet memories MRSM life
comel je

kaybye tu je
apa-apa pun am proud with you all girls, always be yourself tau ama,just ignore all the sucks thing.. kesah? you both still look pretty with your perangai yg gila gaban HAHAHA
goodluck, all the best, I always pray the best for you oulls, please pray for me too, taklama lagi depa nak amik degree, aku baru nak masuk asasi, *yakinnye in sya Allah
and last but not least be a good muslimah, Allah is number one for us!!!!!

#Allahuakbar
#fisabilillah
#love Allah
#love Rasulullah


BILA BOSAN NI LA JADI NYA*KALAU SUKA LIKE JER :)