rezeki dari Allah

setelah sekian lama aku menunggu... sampai mimpi-mimpi kau tau
pada suatu malam yg dingin.. aku lena di ulik mimpi
mimpi tu seolah-olah bawa aku ke sebuah university
besar papan tanda
terang-terang tulis
"UNIVERSITY MALAYA"
dlm mimpi tu jugak.. aq tgk ada ramai org... yg aku sdg sibuk menelaah buku dan kusyuk dengar professor bagi syarahan
amboiii yg plg best
aku nmpak banner
"program asasi sains fizikal"
kat itu pulak aku nak mcm-mcm jenis mathematics 
simbol mathematics bersepah sana sini
haha lawak
lepastu aku dgr satu suara
"asasi fizikal ni tough, so you must get ready"
terus aku terjaga....
 mcm ni laaa mimpi aku.. terus aku cerita kat mak.. mak aku ckp
"Alhamdulilah"
aku hanye menyepi.. takut kecewa kalau letak harapan yg tinggi
aku apply mara, kene reject, aku apply jpa kene reject, apply swasta time tu jugak dapat tapi aku dapat je surat twrn swasta aku tolak tepi... LOL taktau kenapa.. bukan tak bersyukur.. aku bersyukur sgt tapi tah kenapa hati aku ni asyik ckp
"naak asasi "
haaa sekali
hari ni Allah tunaikan hajat aku

tak sangka
inilah namanya.. mimpi jadi kenyataan
masyaAllah
dapat je twaran seriously rasa mcm nak menangis
menangis kegembiraan
kirenye satu langkah je lagi aku nak capai hasrat aku
in sya Allah

thanks to those who always keep support and pray for me
seriously weh.. tanpa doa dari anda semua
aku takkan dapat semua ni
rezeki tu Allah dah tentukan right?
tu yg buat aku sgt yakin dan masih bersemangat bila acapkali di reject oleh mara keh keh keh

semoga Allah permudahkan segala urusan saya dan anda semua
all the best untuk rakan-rakan yg lain... seriously rasa happy sgt tgk membe-membe yg dpt buat IB, A-LEVEL.. subhanallah... itu sebahagian impian aku tapi tak tercapai.. tgk kawan dapat pun dah cukup meng-happy kan aku #pahal ayat jiwang karat ni

but seriously wehhhhhhhhhhhhh

#iloveAllah
#iloveRasulullah
#andddddddddddd ILOVEYOU!!!


BILA BOSAN NI LA JADI NYA*KALAU SUKA LIKE JER :)

2 comments:

nur azrina said...

tahniah shima... :)

kisah 'Prof Shima' said...

thanks azrina, dpt tawaran temuduga je pun dah teriak bagai, kahkahkah XDD