1Malaysia


so, pkul 8.30 p.m. tadi pergi dinner dekat rumah seorang engineer that come form India

"weh ?"

haaa mcm ni cerita die

since my dad drive a taxi, his new job now :)
so, taklama lepas tu, someone has offered 'some job' to be a driver for an engineer that come from India for a few month, kire compony die akan bayar la, sebulan dlm seribu ringgit cash something like that untuk hantar engineer tu ulang-alik pergi tempat kerja, so my dad take the chance, skip......

nak jadikan cerita dah hampir sebulan bapak aku jadi driver uncle tu, 
uncle tu baik, sepatutnya die takpayah bayar tambang dah, sebab compony die dah setelkan, but he still paid, terharu,
bertambah terharu, uncle tu ckp kat ayah aku mcmni

"uncle if you need money, just ask me, I will give you, don't worry"

alhamdulilah, baik kan uncle tu ? nasib baik la die dapat ayah aku, kalau die dapat dengan org yg jenis suka ambil kesempatan, ah sudah ?

alhamdulilah, so tadi makan-makan tu kire BADE FAREWELL DINNER la
sebabnya isteri die dah nak balik India, anak die pun dah habis cuti sekolah
masa jumpa uncle tu, quite friendly, aku la paling byk cakap, english broken habis *time ni la practice make perfect! yeah! :)
he asked me "oh so you the girl that studied at PENGKALAN HULU? the elder daughter right?"
abah bisik "abah yg bagi tau die. heeeeheee"

skip

btw menu yg dihidangkan sangat super duper
especially TOMATO CHILLE, and PURRY (Y) *thumbs up!

all the ingredients were comes from India, haaaaaaaaa
uncle and aunty tu mcm excited tgk aku byk cakap, byk tanye, hahaha


so the conclusion is : kalau kite buat baik dengan orang, orang mesti buat baik dengan kite pulak, yang penting niat buat baik kerana Allah, sebab kesannya bukan pada diri sendiri tapi pada anak cucu kita nanti. insya Allah. *quotes for today :)

okay that all my story today end here :)







BILA BOSAN NI LA JADI NYA*KALAU SUKA LIKE JER :)

keep climbing

alanga-alang dah pukul 0150 a.m. okay birlah aku update sekejap blog, berhabuk, bersawang bagai dah

cuti ni aku rasa mcm dah sesak nafas tahap 3 kroniknya, kirenya kalau tenggelam kat laut dah paras tengkuk

homework, project work, rivision, note express
arghh semua bende aku nak buat secara serentak kalau boleh, 
tapi apekan daye aku bukan robot, aku hanya hamba ALLAH yg lemah yang hanya dicipta untuk menjadi khalifah dan beribadah, tapi semua kerja yg aku buat semua tiada kaitan dengan tujuan asal aku diciptakan
waaaalaaawehhh, pengaruh cik beah osem la ni

result rankig org lain seua makin menaik, aku ?
yee aku pun tidak ketinggalan, aku mendadak menaik kan tension kepala hotak aku
okay chill man, 
sedut nafas ---------------------
hembus ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

keep climbing shima, jatuh bangun balik, memang sakit, cuba tahan, kental dan kuat hadapi rintangan seterusnya

antara cabaran yg aku telah berjaya aku hadapi dan tempuh
-netball last minute cancel, dekat setahun aku berlatih last-2 die cancel, okay aku sabar
-tgk result. boom! ke baboooom! *terngaga . takpe aku sabar
-org lain semua confident boleh buat sem, yee! aku pun YAKIN BOLEH! *meskipuuuuuunn
- dan sekarang project work aku tergendala setakat part C. dan aku terkaku taktau nak buat ape dah. pikir shima pikirrrr *ala-ala jimmy neutron


alhamdulilah, member byk support, okay move on shima move on, 

kbye aku mengantuk

cik beah ohsem versi profshima TROLOL

BILA BOSAN NI LA JADI NYA*KALAU SUKA LIKE JER :)

kami budak hebat

holllloooooo people! yo, banyak benda aku nak share actually, netball, ranking, mrsm life, bestfriends, classmate, crush ? krik krik  krik, masa mencemburui aku, so lainkali jela aku cerita panjang-panjang yeee
okay so apa yang aku eager sangat nak share dengan korang adalah, oh tuhanku, aku tak sangka aku dikelilingi oleh orang yang hebat-hebat, weeeeeeeeeeeeeeeee
bilakah prof.shima nak jadi hebat macam mereka ? bila bila dan bila?
TROLOL
okay skip
taksangka, sumpah taksangka, maktab aku bakal menghantar 6orang pergi DUBAI, for debate.
antaranya LUQMAN (ceeh, luqman jugak aku tulis mula-2 xD), syahirah, syarifah, nik, irfan and anushka
they are debator, represent for our maktab, hebat okay sampai masuk peringkat international. double wow gitu

then, oh yee president BWP yg sengg tu pun nak fly oversea KATENYAA. untuk global leadership, pergi Australia. okay tepuk tangan semua *clapclapclapclap
so tegasnya di sini, KAMI, HIGHLANDERS BUDAK HEBAT yeay! *ceh, perlu ke -.-

BILA BOSAN NI LA JADI NYA*KALAU SUKA LIKE JER :)