SPM candidate


me, noor hashimah binti kamaruzaman 
bakal menduduki SPM  (Y.Y) #dah besar anak mak
dan aku ni taktau dah kenapa semenjak dekat-dekat nak balik asrama, cadang nak baca buku, bagi habis silibes form 4, tapi nampaknyaaaaa humph

HARAPAN menjadi layu, nah kau shima! tahun depan kau kene study teruk, padan muke aku!
:/ 

sometimes, aku macam tak yakin, dan aku tak letak target yg tinggi dlm SPM
and sometimes, aku ade semangat, dan aku yakin yg aku boleh buat! 9A dalam genggaman, tappiiiii
tahlaaaaaaa. ya Allah, bantulah aku,

so, skip la kan malas cakap byk, just nak minta anda semua doakan saya, maaf jika ada buat silap
to all my friends out there, goodluck tau ? buat SPM elok-elok kay, 
dear ulala, I love you, rindu nak gelak ketawa dalam kelas dengan korang T_T kalau nak dikenang, rasa mcm nak menangis pun adaaaaaa. huaaaaa, rindu samudera <3
rindu cikgu, hm so moga-moga batch 96 do the best, 

and I hope I 'll be a good muslimah, anak solehah, hamba bertaqwa, dan pelajar yg cemerlang dalam akademik dan sahsiah, that's my target <3 doakan saya  tau AWAK, KAYBYE

ana uhibbuka hubban jamma :)



BILA BOSAN NI LA JADI NYA*KALAU SUKA LIKE JER :)

soulmate

*NORSYAZWANI BT AYEOB NADZORI*

she is my soulmate ever<3 , kiteorang kawan sejak dari sekolah rendah. jgn jeles and till now, kelas sama, tuisyen same, pokoknya pergi mane-2 same, kalau nampak die nampakla aku. HAHA bila msuk form 4 kiteorang takboleh dahla bersama mcm dulu T_T uhukhukzz sedih bhai, tapi bila balik asrama, apelagi MERENDEK ah keliling manjung :D huahua. and the best thing is, kiteorang takpernah gaduh, tipu tipu, gaduh pun gaduh kejap je, esok automatik dah baik. :)

 :)okay just now, kiteorang lepak dekat FATTY CAFE. keluar dalam pukul nak dekat pukul 6 jugak. wani, kau kacau time aku tengah layan cerita korea 

ngehngeh "SCENT OF A WOMAN"..... haaaa! sape tengok ? fact! cuti ni aku layan cerita korea je. T_T
*sejak bile aku gila K-POP tah. meroyan betul

skip

nak tau ? aku dengan wani banyak gila persamaan. maksud aku. kiteorang dah plan mase depan dan dalam masa yang sama PLAN kiteorang same!!!!!!!!!!!!!

mygod mygod mygod

haha terharu kot. okay first

wani : aku target UIA doh lepas SPM. aku harap sgt dapat msuk UIA
aku : *buat muka terkezuuuuut* wani! kau saje copycat aku punya plan
wani : mane ada. aku plan dulu
aku : tak! aku dulu
wani : tak, aku
aku : aku la
wani : aku
aku : aku
wani : aku!
aku : takla aku
wani : aaaakuuuu
aku : -.- *sep tangan! 

#YA ALLAH , mudah-mudahan kami satu U. aminnnn#

second

then, aku ada kasi tau mak aku yang aku nak kerja lepas SPM. nak tau mak aku cakap ape

"ha jangan nak buat malu mak"

cara mak aku balas tu buat aku rasa macam, aku minta izin kat mak aku yang aku nak melacurkan diri pulak. HAHA

then aku tanya KENAPA, mak aku jawab

"umur mcm akak ni patut mencari ilmu, tak sesuai lagi untuk kerja. so mak nak hantar akak pergi belajar kat pondok"

YA ALLAH. sumpah HAPPY gila!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. serious tak sabar <3
then aku cerita kat wani. dalam masa yang sama die pun plan nak belajar kat PONDOK. :O
it awesome. very awesome men! aku ada geng, so kiteorang cadang nak masuk pondok dekat ipoh, tapi taktau lagi. tengok keadaan

#YA ALLAH, tunaikan hasrat kami dalam mengejar keredhaan-MU ya Allah :'> amin amin#

and the lastly, wani nak amek kos business. dan hell yes! kalau tak jadi doktor, aku memang nak sangat jadi CEO <--- berkaitan dengan business kan? ngehngeh

ya Allah, mudah-mudahan aku dapat menjadi seorang sahabat yang baik, sentiasa berada di sisi mereka dikala susah dan senang, bantulah hamba-MU ini menjadi insan yang bertaqwa kepada-MU ya Allah :) aminn




BILA BOSAN NI LA JADI NYA*KALAU SUKA LIKE JER :)

first result in MRSM

weh dah end year ? tahun depan SPM ? kejap gilaaa masa bak hang. so just now aku baru dapat result untuk 2012. YA ALLAH. alhamdulilah sangat-2. tak sia-sia pengorbanan aku, so betullah "usaha tangga kejayaan" okay now, aku dah semangat gilaaa. takut jugak woooi tunggu result ni. haih

so wassup ?

I got 6A 1A+ 2B+ alhamdulilah banyak-banyak. yang paling aku terkezuut tu, addmath aku A okay! ya allah happy sangat. rasa nak buat sujud syukur je :'> 

sebab haritu aku sedih gila, sepanjang exam aku takpernah rasa aaddmath A tautak ? kawan aku semua pernah rasa. so aku betting dgn diri aku sendiri, kalau final sem ni aku still tak dapat A, mean aku memang takde peluang nak dapat straight A dlm spm. kejam kan aku ? tapi..

alhamdulilah, Allah dengar doa dan rayuan aku siang malam, #ya allah permudahkan aku tuk mencapai kejayaan

apa yg B ? haa mcm biasa. kan aku cakap subjek bahasa aku teruk :'/ BI n BM <---- susahnyeeeeeeee
aku target bi C. dapat B alhamdulilah :) BM? MEMANJANG B je aku dapat, takpernah ubah. 
sampai cikgu hajar warning aku wooi "shima, susah sangat ke BM?"

menangis kot aku balik asrama. BM org lain semua score, tah kenapa la aku slow sikit bab-2 karangan ni. hmm Ya Allah bantu aku!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

kay bye. GTG! ada tuisyen BI woiiiii :DDD



BILA BOSAN NI LA JADI NYA*KALAU SUKA LIKE JER :)